Goloba na pogajanjih spremlja Kumer, specialist za fiktivne najemne pogodbe

Datum:

“Goloba na pogajanjih spremlja tudi Bojan Kumer. Ta naj bi leta 2016 s fiktivno najemno pogodbo prišel do predkupne pravice za stanovanje Elektro Ljubljana pod tržno ceno in brez soglasja nadzornikov Elektra. Zaradi posla je kazensko ovaden šef volilnega štaba GS Andrej Ribič,” piše urednik Planeta TV Mirko Mayer. 

Kot kaže, “afera na dveh nogah” ni zgolj bodoči premier, elektro oligarh Robert Golob (nezakonita plača v višini 45 tisočakov, bosanska 15 % provizija, pranje pol milijona evrov s pomočjo kosovskega diplomata Martina Berishaja …). To prav tako ni le potencialni finančni minister Igor Stebernak, ki mu prav zdaj sodijo zaradi financ, ampak bi si takšen sloves lahko pridobila kar celotna nova vlada. Trenutno sta na tapeti vsaj še dva tesna Golobova sodelavca – Bojan Kumer in Andrej Ribič. Portal Požareport poroča, da naj bi Bojan Kumer leta 2016 s fiktivno najemno pogodbo prišel do predkupne pravice za stanovanje Elektro Ljubljana in pod tržno ceno, brez soglasja nadzornikov Elektra. 

Zaradi posla pa je kazensko ovaden šef volilnega štaba GS Ribič”. O spornem Ribiču smo že večkrat poročali: v začetku aprila smo pisali o sporni prodaji stanovanja v Ljubljani, v kateri sta bila vpletena že omenjena Golobova človeka – nekdanji predsednik uprave Elektro Ljubljana Ribič in direktor Elektro energije Kumer. Oba sta sicer pomembna člena stranke Gibanja Svoboda Roberta Goloba, ovadba pa je bila vložena na Okrožno tožilstvo v Ljubljani. Pri prodaji naj bi sodelovala tudi pravnica te iste družbe Martina Pohar, ki je prav tako obtožena goljufivega načina prodaje pod ceno.

Direktor družbe Elektro energija Bojan Kumer, nekdanji predsednik uprave družbe GEN-I Robert Golob in nekdanji predsednik uprave družbe Elektro Ljubljana Andrej Ribič (Foto: STA)

Poharjeva naj bi bila po poročanju 24ur zgolj uradnica, ki je po naročilu nadrejenih pripravljala pogodbo, a obenem ne gre spregledati dejstva, da gre za pravnico in ženo enega najvplivnejših odvetnikov iz Čeferinove odvetniške pisarne, partnerja Andreja Poharja. Prav tako smo že poročali o tem, da je Elektro Ljubljana prek drugih družb poslovno povezano z zloglasno črnogorsko-hrvaško energetsko družbo Proenergy. Njeno vlogo so do potankosti razkrili v hrvaškem mediju Imperijal.

Ribiča je nastavil lobist Gregor Golobič
Podjetje Proenergy je na območju Slovenije delovalo med leti 2012 in 2017. Med njimi naj bi sodelovali tudi prek drugih družb z Elektro Ljubljana. V tem podjetju ga je svoj čas sicer pomagal ustoličiti lobist Gregor Golobič, dobre vezi pa ima tudi s propadlo političarko KUL Alenko Bratušek iz stranke SAB. V naših spominih pa bo ostal tudi kot pobožen dražgoški romar in zvest pripadnik tranzicijske kaste. Prav tako smo že poročali, da je njegovo specialistično delo plagiat, vendar mu na Ekonomski fakulteti še vedno niso odvzeli naziva. Sprašujemo se, s kakšnimi aferami nam bo še postregla nova vlada v prihajajočih tednih in mesecih …

Titovi verniki na kupu: nekdanji predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič na borčevski proslavi v Dražgošah uživa v družbi Alenke Bratušek in ostalih članov stranke SAB. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Veliko zanimanje v Bruslju za razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....