Gre pri sedmih milijonih za ohranjanje zaposlenosti za prikrito financiranje politične stranke?

Datum:

“Kje je smisel, da daje vlada sedem milijonov evrov za ohranjanje zaposlenosti, ko imamo rekordno nizko brezposelnost,” piše novinarka Financ Financ Petra Sovdat. 

Vlada Roberta Goloba še vedno izdatno financira ohranjanje zaposlenosti, čeprav imamo rekordno nizko brezposelnost. Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Spodbujanje vključevanja zaposlenih, katerih zaposlitev je ogrožena, vključno s tistimi delovnimi mesti, ki so podvrženi digitalizaciji in avtomatizaciji – SPIN 2.0.

Evropski socialni sklad plus bo za projekt prispeval skoraj 4,4 milijona evrov. Namen projekta je zaposlenim osebam, katerih zaposlitev oziroma samozaposlitev je ogrožena, začasna ali prekarna, zagotoviti ustrezne kompetence za lažji prehod na trg delovne sile ter preprečiti prehod v brezposelnost.

Jožef Jerovšek (Foto: STA)

Posredno je projekt namenjen tudi pomoči delodajalcem za pridobitev ustrezno usposobljenih zaposlenih. Osebe iz zgornjih skupin bodo vključene v programe za ohranitev na trgu dela, še sporoča Vlada RS (več).

Prikrito financiranje političnih strank
Nekdanji dolgoletni poslanec SDS Jožef Jerovšek: “Ni logično in nima smisla, je pa koristno za prikrito financiranje vladnih strank, ker so na te seske prisesani sami naši (levi)!” Po drugi strani pa ni denarja za resnično nujne zadeve, denimo dostojne pokojnine.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...

[Kraja otrok] Kako je bil policist Staneta Dolanca nagrajen za krajo dojenčka

Preiskovalna komisija DZ o odvzemih mladoletnih oseb oziroma o...

Pot na Okrešelj zaradi ogromne količine kamenja do nadaljnjega zaprta

V Logarski dolini so vzpostavili dostopnost do parkirišča pod...