Grki vračajo udarec, križ na Lezbosu ponovno stoji, napovedujejo gradnjo še večjega

Datum:

Pravoslavni križ, ki so ga nedavno porušili na otoku Lezbos, ponovno stoji. Prebivalci napovedujejo, da bodo postavili še večji križ.

Nedavno je skupina aktivistov, ki zagovarjajo medkulturno sobivanje, izjavila, da bi križ, ki stoji na Lezbosu, lahko žalil večinsko muslimanske ilegalne migrante, ki prispejo na otok v čolnih. Križ, postavljen v bližini mitilenskega gradu, je stal za vse, ki so umrli na morju. Rušenje križa je bilo po poročanju Voice of Europe preveč tudi za lokalno prebivalstvo.

V soboto zjutraj so se zato upravičeno jezni Lezbošani odpravili na novo postavit križ, kjer je vedno stal. “To je bilo dejanje iz sovraštva!” je povedal eden od prebivalcev za RT. “Ta križ je bil izdelan iz armiranega betona, da bi ga zrušili, so morali uporabiti težko orodje. Nočemo nobenih težav, a takega obnašanja ne bomo sprejemali. To je nesprejemljivo!”

Porušeni križ na Lezbosu iz armiranega betona, ki je stal za vse umrle na morju. (Vir: Twitter)

Otočani so odločeni, da bodo sami financirali namestitev križa nazaj na njegovo mesto. Trenutna namestitev križa je tako samo začasni ukrep. Prebivalci so se namreč odločili, da na isto mesto postavijo še večji križ.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...