[Grozljivka pred RTV] Drugače misleči so za leve sindikaliste že kar psi! Jih bodo moralne avtoritete ustavile?!

Datum:

Ne bomo pristali ne na šikaniranja, ne na poniževanja, ne na deprofesionalizacijo poklica. Tisti, ki to zagovarjajo, naj odidejo takoj. Javnost jim ne zaupa, zaposleni jim ne zaupajo. Gospodar, odpokliči svoje pse. Hvala vsem,” je danes izjavila predsednica koordinacij in stavkovnega odbora novinarskih sindikatov RTVS Helena Milinković. Izjava je sprožila veliko ogorčenja – jo bodo obsodile vse moralne avtoritete, ki trdijo, da je sovraštva v naši državi preveč?

                   

Pred začetkom seje programskega sveta je pred RTVS potekala novinarska konferenca Koordinacije novinarskih sindikatov RTVS. Predsednica koordinacij in stavkovnega odbora novinarskih sindikatov RTVS Helena Milinković je pojasnila, da so v koordinaciji na pravno službo RTVS naslovili poziv k umiku 38 opozoril pred odpovedjo. Gre za opozorila, ki jih je oktobra prejelo 38 zaposlenih na RTVS, potem ko so konec avgusta in v začetku septembra s prihodom v televizijski studio izrazili solidarnost s šikaniranimi kolegi, je pojasnila.

Poudarila je, da prejšnji teden pogajanja stavkovnega odbora in generalnega vodstva RTVS niso potekala, ker se delodajalska stran na vabilo sindikatov ni odzvala. “Kasneje so se nam opravičili, da so spregledali elektronsko pošto,” je navedla, nato pa je izrekla toksične besede, ki bodo še dolgo odmevale: “Gospodar, odpokliči svoje pse!

Šokiran nad nastopom Helene Milinkovič na današnji novinarski konferenci. Vse, ki se ne strinjajo z njo, javno mirno zmerja s psi. To je nivo nekaterih “novinarjev” na RTV Slovenija. Je pa razveseljivo, da je tistih, ki to podpirajo, vsak dan manj. Tokrat le še 10,” pa se je odzval direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija

Utišanje Grah Whatmougha
To pa še ni vse. Generalni direktor RTV Andrej Grah Whatmough je na Twitterju objavil vest, da mu je urednica informativnega programa Jadranka Rebernik preklicala vabilo za današnjo referendumsko oddajo o novem zakonu o RTV. Kot razlog za preklic je navedel pritisk Društva novinarjev Slovenije in Mirovnega inštituta s pomočjo mnenja Vlade oziroma Ministrstva za javno upravo. “Komu je v interesu, da me utiša,” je še zapisal.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough (Foto: RTVS)

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...