Grozljivo! Afriški migranti v Evropo prinesli neozdravljivo obliko tuberkuloze

Datum:

Strokovnjaki univerze v Zürichu v Švici so odkrili tuberkulozo, ki je odporna na več vrst zdravil, pri osmih migrantih, ki so v Evropo nezakonito prišli iz Afrike.

                   

Švicarski laboratorij v novem uradnem poročilu omenja več primerov iz leta 2016, ko so pri migrantih odkrili vrsto tuberkuloze, ki je odporna na zdravila. Vodja diagnostike Peter Keller zaskrbljeno pravi: “Te bakterije so pokazale novo kombinacijo rezistenčnih mutacij, ki jih še nikoli do zdaj nismo zasledili, proti štirim različnim antibiotikom.”

Poročilo navaja, da je laboratorij v Nemčiji prav tako registriral primer z “istim patogenom”. Po preverjanju podatkov Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) pa so skupno odkrili kar 21 takih primerov. In prav vsi primeri so bili povezani z migranti, ki so prišli z Afriškega roga in iz Sudana.

Tamkajšnje oblasti so po odkritju tega patogena nemudoma sprejele več preventivnih ukrepov. Poročilo pa še razkriva, da se je okužba razširila med migranti v migrantskem taborišču blizu Bani Walida v Libiji, kar je res zastrašujoče, pa je, da nimajo nobenega podatka o tem, koliko bolnikov s tem istim patogenom je bilo odkritih v letu 2017.

M. S.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...