HK Olimpija v prisilni poravnavi, na tekmah jih še vedno bodri Zmago Jelinčič Plemeniti

Datum:

V hokejskem klubu Olimpija že nekaj časa ni rožnato stanje. V klubu namreč priznavajo, da imajo probleme s financami, trenutno so v prisilni poravnavi, a v ekipi še vedno prevladujeta ekipni duh in enotnost.

Novi piar uslužbenec pri ljubljanski Olimpiji Martin Sušnik nam je zaupal, da je trenutno stanje kluba posledica nekaterih nekdanjih zaposlenih, ki z denarjem niso ravnali gospodarno. Kljub temu pa se hokejisti Olimpije ne dajo, saj so vse tri pripravljalne prijateljske tekme s tujimi klubi zmagali, med drugim tudi proti Avstrijcem. Že čez nekaj dni, natančneje 13. septembra, pa si bodo lahko vsi akcije željni v Hali Tivoli ogledali edini pravi slovenski hokejski derbi med HDD Olimpijo in Jesenicami.

Podpirajo jih mnogi, tudi znani
Hokejiste Olimpije že konec septembra čakajo prve tekme v ligi EBEL, v kateri se bodo pomerili klubi iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Slovaške, zato se že zavzeto pripravljajo na treningih. Na nekaterih pripravah pa jih vneto spodbujajo tudi zagreti navijači, med katerimi se znajdejo tudi znani Slovenci. Tako jih je pred kratkim prišel spodbujat tudi politik Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je v preteklosti s svojo prisotnostjo pomagal že številnim športnim klubom, ki so nato zacveteli. “Žalostno je, da slovenska država ne podpira slovenskega hokeja. Cel svet pozna slovenske hokejiste, ki sodijo v sam vrh, pri nas doma pa se mora hokej boriti za preživetje,” je povedal Jelinčič.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...