Hollywood – leglo moralnega razkroja

Datum:

Svetovna slava prinese tudi številne težave. Zvezdniške zabave, alkohol, droge postanejo vsakdan številnih zvezdnikov. Medtem, ko so nekateri zvezniki še vedno v primežu zasvojenosti, so se drugi uspeli dvigniti iz brezna. Predstavljamo 10 zvezdnikov, ki so se bojevali z odvisnostjo od alkohola in drog. 

                   
 1. Angelina Jolie  –  čeprav je danes morda težko verjeti, je zvezdnica in humanitarka v preteklosti posegla po katerikoli drogi, ki ji je prišla pod roke. Njen nekdanji dobavitelj je reviji Life & Style povedal, da je pred njim njuhala kokain in heroin. Leta 1999 jo je posnel, ko je zadeta govorila, da obožuje sadomazohizem. Trpela je tudi za anoreksijo in depresijo, okrog vratu je nosila posodico s krvjo svojega takratnega soproga Billyja Boba Thorntona, preden je spoznala zdaj že nekdanjega moža, Brada Pitta, s katerim imata 6 otrok.

  Foto: epa.
 2. Robert Downey, jr. – danes 52-letni igralec, najbolj znan po vlogi superjunaka Ironmana, ima za seboj divjo hollywoodsko preteklost. Igralec, ki je na velikem platnu upodobil znamenitega Charlieja Chaplina, je strani tabloidov polnil predvsem s svojo odvisnostjo od kokaina, zaradi česar je leta 1999 končal celo za zapahi. Nato se je uspešno ozdravil zasvojenosti in oživil svojo igralsko kariero.
 3. Adele  – ena najboljših in najbolj cenjenih ustvarjalk v svetu glasbe je imela v začetku svoje kariere pred nastopi veliko tremo. Da bi zbrala pogum pred publiko si je pomagala z alkoholom, kar pa je sčasoma preraslo v veliko težavo in zasvojenost. “Nekoč sem se ga tako napila, da sem pozabila besedilo pesmi,” je priznala v nekem intervjuju. S pitjem je prenehala, ko je njena razvada začela puščati posledice na njenem glasu. Danes živi zdravo.

  Foto: epa.
 4. Drew Barrymore – je  zaslovela že kot majhna deklica v danes znamenitem filmu E.T.-Vesoljček. Zaradi nenadne slave pa je imela Drew Barrymore zelo težavno otroštvo. Dostopnost do alkohola in drog na družabnih dogodkih in zvezdniških zabavah je pomenila, da je zvezdnica že pri rosnih devetih letih začela piti, pri 13. pa je postala odvisna od kokaina, leto kasneje je sledil poskus samomora. Ko je spoznala, da tako ne gre več, se je prijavila na zdravljenje, po uspešni rehabilitaciji pa je napisala knjigo o svojih bojih. Za ameriško revijo People je iskreno priznala: “Imela sem najbolj grozljivo otroštvo na svetu! Danes velja za eno največjih zvezd Hollywooda, je lastnica filmskega studia in mati dveh otrok.
 5. Daniel Radcliffe – v zgodovino se je zapisal po svoji vlogi ‘dečka,  ki je preživel‘ Harryja Potterja, se je v času snemanja bojeval z veliko odvisnostjo od alkohola. Kot je priznal, se je v nekem trenutku tako zbal za svoje življenje, da se nikoli več ne bo dotaknil alkohola. Danes živi bolj umirjeno življenje. “Dejansko mi je všeč, da imam s svojim dekletom zvezo, v kateri sem res zadovoljen in ne uničujem vsega ves čas. Uživanje v umirjenem življenju ni nič sramotnega. Do teh spoznanj sem prišel v zadnjih nekaj letih.

  Foto: epa.
 6. Kelly Osbourne – odraščanje pred očmi svetovne javnosti je pustilo svoje posledice in vodilo v psihološke težave. V času najhujše odvisnosti je danes priznana modna komentatorka dnevno pogoltnila tudi po več deset tablet, ki jih je zmešala z alkoholom. Courtney Love je priznala, da je morala zvezdnico resničnostnih šovov dvakrat celo oživljati: “Bila je na zdravilih proti bolečinam, kokainu, pa tudi pena ji je šla iz ust,” je povedala Courtney.
 7. Britney Spears – ikona pop glasbe, ki je svetovno javnost osvojila z danes kultnim hitom ‘Baby one more time‘, se je v preteklosti prav tako bojevala z drogami in alkoholom. Zasvojenost je vodila v živčni zlom – le kdo bi lahko pozabil njen zlom pred kamerami, ko si je zvezdnica sama pobrila lase.

  Foto: epa.
 8. Lindsay Lohan – otroška zvezdnica je v divjih letih naročala kokain in tablete, njena najljubša je bila Molly – metamfetamin, z dodatkom čistega farmacevtskega ekstazija. Njen dobavitelj je dejal, da je bil z njo prisiljen prenehati poslovati. “Lindsay ni pazila, kaj jemlje … Bal sem sem, da bo po tabletah vzela še črtico kokaina in umrla,” je razkril za revijo Star. V svoji kartoteki  ima že celo kopico prekrškov in kazni, med drugim tudi dve aretaciji zaradi vožnje pod vplivom alkohola, krajo, uživanje opojnih substanc in tako naprej. V kratkem se bo pri 26. letih že šestič odpravila na kliniko za zdravljenje odvisnosti od mamil in alkohola.

  Foto: epa.
 9. Charlie Sheen – najbolj znan hollywoodski odvisnik, ki se z drogami in alkoholom bojuje že več kot desetletje. Hkrati velja za agresivnega in zasvojenega s seksom. Zaradi psihičnega in besednega nasilja ter težav z drogami se Charlie, po ločitvi od žene Denise Richards, ni smel približati hčerkama. Pred dvema letoma pa je javno priznal, da je zaradi svojega razvratnega življenja zbolel za virusom HIV.

  Foto: epa.
 10. Ben Affleck – 44-letni igralec, ki je v zadnjih letih prevzel vlogo znamenitega super junaka Batmana, se je dolga leta bojeval z odvisnostjo od alkohola, ta se je, po njegovih besedah, začela že v najstniških letih. Njegov oče je bil alkoholik. Večkrat je odšel na zdravljenje, nazadnje po ločitvi od žene Jennifer Garner, z namenom, da bi postal “najboljši oče, kot je lahko“.

U. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...