Hollywoodski film Mitje Okorna na družbenem omrežju Tik Tok dosegel več kot 126 milijonov ogledov

Datum:

Režiser Mitja Okorn je lansko leto Slovenijo navdušil s svojim prvim studijskim hollywoodskim filmom Leto življenja (Life in a Year), na katerega je lahko še kako ponosen. V filmu namreč igrata Cara Delevingne in Jaden Smith, na družbenem omrežju Tik Tok pa je dosegel že več kot 125 milijonov ogledov. Mitja Okorn je vrhunsko uprizoril tudi Zdravljico, nedavno pa je posnel tudi dokumentarni film o covidnih prebolevnikih. 

Slovenski režiser Mitja Okorn je leta 2020 postregel kar s hollywoodskim prvencem z naslovom Life in a Year (Leto življenja). Ob tej priložnosti je povedal, da je bil scenarij za ta film prvi, ki mu je bil zaupan, ko je podpisal pogodbo za sodelovanje z agencijo za talente iz ZDA Gersh. Sicer se je poglobil še v okoli 100 drugih scenarijev, vendar se ga niti eden izmed njih ni tako močno dotaknil. “Četudi smo Vzhodnoevropejci morda znani kot trdni in hladni posamezniki, ki jemo krompir in pijemo vodko, me ni sram priznati, da sem po prvem branju scenarija jokal. In ko se ti to zgodi, je odločitev za režijo predloge jasna,” je bil vzhičen uspešni režiser. Zgodba v filmu govori o namenu resnične ljubezni.

Film pa je doživel pravo “prebujenje” tudi na družbenih omrežjih. Na platformi Tik Tok je namreč dosegel že zavidljivih 126,2 milijonov ogledov. Včeraj je Mitja Okorn na svojem twiterju zapisal, da je film dosegel 125,2 milijonov ogledov, danes jih je že 126,2.

Upodobitev Zdravljice
Spomnimo, da je Mitja Okorn vrhunsko upodobil tudi Zdravljico, ki je bila premierno predstavljena na državni proslavi ob 30. obletnici slovenske državnosti in prevzemu predsedovanja Slovenije Svetu EU. Avtor je v filmu z izbranimi arhivskimi posnetki predstavil temeljno idejo evropskega povezovanja, to je življenje v miru, ali kot je spesnil dr. France Prešeren: ne vrag, le sosed bo mejak.

Dokumentarni film: Zgodbe prebolevnikov
Nedavno ste si lahko ogledali tudi celotni dokumentarni film Mitje Okorna, ki niza pričevanja ljudi, ki so preboleli covid-19. Film je požel veliko zanimanja, mnogi so začeli na to zahrbtno bolezen gledati drugače. Spet drugi so se ob film spotaknili in obtožili Okorna, da je predstavil le eno plat zgodbe, a kot je sam povedal, je  v javnosti prosil, naj se javijo tisti, ki so utrpeli posledice cepljenja in naj ga povežejo z vsaj eno takšno osebo, a se ni nihče javil. V okviru kampanje “Nalezimo se dobrih navad – cepimo se” je Okorn predstavil osebne zgodbe posameznikov s težjim potekom bolezni, ki še vedno čutijo posledice.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...