Hrvaški “Fritzl” iz Zadra več let posiljeval svojo hčer

Datum:

Zadrsko tožilstvo je sprožilo preiskavo proti Zadrčanu zaradi večletnega trpinčenja njegove družine. Preiskavo so razglasili za tajno zaradi okoliščin, ki vključujejo incest in pedofilijo. Lokalni mediji poročajo, da je moški več let posiljeval svojo starejšo hčerko, ki naj bi kot mladoletnica rodila tudi njegovega otroka.

Moškega, ki je v svojih poznih 40 letih, so prijeli konec julija, potem ko je mlajša sestra zaupala dogodke v družini svojemu fantu ter potem na njegovo pobudo ovadila očeta. Nasilje v družini je potekalo več let, mati pa je o vsem molčala.

Grozljive scene so se dogajale v stanovanjskem bloku v enem zadrskih naselij, kjer je policija že večkrat posredovala, ker so se sosedje pritoževali zaradi hrupa v stanovanju veččlanske družine. Policija je nekajkrat ovadila očeta zaradi kaljenja reda in miru ter zaradi družinskega nasilja.

Deset let zapora za uničeno otroško življenje
V zadrski socialni službi so dejali, da niso vedeli za kakršnokoli nasilje v družini. Potrdili so, da je družina prejemala njihovo denarno nadomestilo. Ko je mladoletnica rodila, ni želela povedati, kdo je oče otroka, v socialni službi pa so menili, da gre za posledico mladostniške nepazljivosti.

Hrvaški mediji so povezali dogodke v Zadru z avstrijskim primerom Josefa Fritzla, ki je imel svojo hčerko 24 let za seksualno sužnjo in zaprto. “Zadrskega Fritzla” sumijo petih kaznivih dejanj, med njimi spolnega trpinčenja in izkoriščanja otrok. Grozi mu od leta do deset let zapora.

M. P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Tanja Fajon razočarana nad zavrnitvijo resolucije o priznanju Palestine

"Aktivistična" zunanja ministrica Tanja Fajon obžaluje, da Varnostni svet...

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...