[Video] Idioti ne znajo ostati doma: Župani pozivajo Janševo vlado, da sprejme strožje ukrepe na področju gibanja

Datum:

Zaradi nediscipline mnogih Slovencev, ki so se na sončno soboto množično odpravili na izlete na slovensko obalo, Bled, Cerkniško jezero in druge turistične točke, je mnogim županom iz teh občin prekipelo. Zato Janševo vlado pozivajo, da z novimi odloki in ukrepi zajezi turistične ambicije nekaterih neodgovornih. “Vidim, da dežujejo pozivi županov, naj jim pomagamo pri preprečevanju širjenja epidemije. Če župani na Obali prosijo, ljudje pa tega ne razumejo, potem bo pač treba sprejeti ukrepe,” je dejal Jelko Kacin v oddaji 24ur večer.

                   

“Vlada je prekinila obravnavo prvega svežnja ukrepov in se odzvala na današnje kršitve odloka o prepovedi zbiranja in pozive županov k zaostritvi ukrepov. Epidemijo lahko premagamo le skupaj. MNZ Hojsu je naročila, da do jutri dopolni odlok, ga potrdi na dopisni seji in uveljavi!” je v imenu Vlade Republike Slovenije sporočil Jelko Kacin.

Kacin je enega izmed drastičnih ukrepov že napovedal: jutri bo morda treba zapreti avtocesto zaradi tistih, ki ne razumejo resnosti situacije. Zdravstveni strokovnjaki poudarjajo, da je edina rešitev krize nadzor epidemije virusa covid-19.

Zaradi lažjega delovanja zdravstvenega osebja ter vseh ostalih preobremenjenih delavcev je nujno potrebno, da se nahajamo doma in skrbimo za higieno. V primeru neupoštevanja navodil se bo v Sloveniji hitro zgodil italijanski scenarij.

https://twitter.com/GovorecCOVID19/status/1244011674870431744

Zaradi lažjega delovanja zdravstvenega osebja ter vseh ostalih preobremenjenih delavcev je nujno potrebno, da se nahajamo doma in skrbimo za higieno. V primeru neupoštevanja navodil se bo v Sloveniji hitro zgodil italijanski scenarij.

Kacin je v oddaji 24ur zvečer na Pop TV izpostavil, da je v Sloveniji 684 potrjenih okužb z novim koronavirusom, število hospitaliziranih bi lahko verjetno že v nedeljo preseglo stotico, na intenzivnih oddelkih bo kmalu 30 ali več ljudi.

“Že res, da je pomlad in toplo. A vsak med nami, ki bi začel razširjati virus naprej, lahko v zelo kratkem času povzroči velik pritisk na naše zdravstvo,” je opozoril Kacin.

Stroka napoveduje, da bo število okuženih v Sloveniji še dalje naraščalo. Po grobih ocenah naj bi v kratkem lahko dosegli tudi 14 tisoč okužb.

Ali se bomo držali ukrepov in zajezili zdravstveno krizo, ali pa se lahko pretvarjamo, da je življenje normalno, se sprehajamo, hodimo na izlete in s tem poskrbimo za hitro širitev virusa. Na tak način bomo hitro doživeli italijanski scenarij.

Zato še enkrat, o rezultatu krize odločate vi. Za Božjo voljo, ostanite doma in s tem boste najbolj pripomogli k zajezitvi epidemije covid-19.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...