Ilegalni migranti na meji vse bolj nasilni: Grozijo z noži, če v hiši, v katero vlomijo, vidijo križ, ga uničijo. To je kultura, ki prihaja!

Datum:

Prebivalci najvišjega naseljenega kraja na Hrvaškem (Begovo Razdolje) živijo v strahu. Samo včeraj so ilegalni migranti vlomili v pet hiš in jih razdejali, poroča RTL.

Meščani so obupani. Kličejo policijo, zahtevajo varnost in mirno življenje. Mirni Jardas, ki je med obiskom novinarske ekipe prala perilo, ki so ga umazali migranti, odeje ki so jih ilegalci uporabili, pa kurila na dvorišču, so ukradli obleke, čevlje in potovalne torbe. Razbili so vrata, omaro, raztrgali so slike njenih otrok in razbili križ.

“Žalostna sem, brez besed, težko je. Do zdaj sem jih javno branila, češ da potrebujejo pomoč, ko pa sem na svoji koži občutila, kaj počno, ne bodo od mene več deležni pomoči,” je povedala Jardasova novinarjem.

Foto: Twitter

Podobne izkušnje ima Ivan Gržanić, ki je policiji povedal: “Jaz sem vprašal policista, kaj bi bilo, če bi migranta ubil. Pa mi je odvrnil, ali bi ga res ubil. Ne bi ga ubil, ampak …” Renato Karlović pa je povedal, da so se s sosedi pognali za štirimi ilegalci. Enega je skoraj ujel, toda ko je videl, da ima nož, dolg vsaj 30 centimetrov, ga je pustil.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...