Indonezijski poznavalec šeriata: Bitcoin je v skladu s šeriatskim pravom

Datum:

Islamski svetovalec je naznanil, da je kriptovaluta bitcoin v skladu s šeriatskim pravom, kar naj bi poskrbelo za skok vrednosti bitcoina za tisoč dolarjev v roku pičle pol ure.

                   

V izjavi za javnost, ki jo je pripravil vodja oddelka za upoštevanja šeriata pri Blossom Finance Muhammed Abu Baker, je zapisano, da je kriptovaluta skladna s šeriatskim pravom.

Indonezijsko finančno podjetje je poročilo, v katerem je po poročanju Breitbarta zagovarjalo skladnost kriptovalut s šeriatskim pravom, objavilo prejšnji teden. Kakor so zapisali: “Bitcoin in podobne kriptovalute služijo ekonomski vlogi denarja – so posrednik izmenjave, enota za račun in imajo vrednost, ravno tako pa dobijo status islamskega denarja s tem, ko so ‘denar po navadi’.”

Vrednost bitcoina občutljiva na mnenje islamskih učenjakov
Po šeriatskem pravu se lahko za “denar po navadi” klasificira karkoli, kar ima določeno monetarno vrednost v širši družbi.

Izjava, ki jo je dal Abu Baker, naj bi bila odziv na mnenja nekaterih islamskih učenjakov, ki so bili prepričani, da bitcoin ni sprejemljiv zaradi svoje izjemne volatilnosti v vrednosti ter njegove rabe za ilegalne aktivnosti. Abu Baker je takšne očitke zavrnil rekoč, da je vrednost vezana na količino in povpraševanje, ter da raba legalne stvari v nelegalne namene sama po sebi legalne stvari še ne spremeni v nelegalno.

Po objavi poročila je vrednost bitcoina v četrtek v roku pol ure zrasla za tisoč dolarjev. Temu naj bi botroval nov naval muslimanskih trgovcev s kriptovalutami.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...