Iračan na dunajskem bazenu brutalno posilil dečka, kazen pa …

Datum:

Čeprav je 20-letnemu migrantu iz Iraka za brutalno posilstvo dečka grozilo kar 15 let zapora, ga je avstrijsko sodišče obsodilo le na šest let zapora in 5.000 evrov denarne kazni. Kot olajševalne okoliščine so mu upoštevali starost ter neurejene življenjske razmere. 

                   

Decembra lani je 20-letni Iračan brutalno posilil 10-letnega dečka. Zvabil ga je na stranišče, zaklenil vrata ter tako hudo spolno zlorabil, da je bil deček težko poškodovan. Še danes trpi za posttravmatskim stresom in kot pravi njegova mama, ne more spati brez pomirjeval, ima napade panike in se zbuja sredi noči.

Izgovor Iračana je bil, da je imel pač nujno potrebo. Vse to pa ni bilo dovolj, da bi sodišče Iračana obsodilo na najvišjo možno kazen. Ker je mlajši od 21 let ter živi v neustreznih življenjskih razmerah, je bil obsojen le na šest let zapora ter denarno kazen v višini 5.000 evrov.

Sprva namenjen na Švedsko, pristal v Avstriji
Iračan je v Avstrijo sicer prišel septembra lani v eni od skupin migrantskega toka po tako imenovani migrantski poti. V domačem Iranu je delal kot taksist, njegov cilj pa je bila Švedska. Ker je bil v tistem času migrantski tok na Švedsko zaustavljen, se je pri Hamburgu obrnil in odločil, da bo ostal v Avstriji, še poroča avstrijski časnik Heute.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...