Iskren zapis Eve Irgl Logarju, kjer je razkrila, kaj ju povezuje

Datum:

“Z Anžetom se dolgo poznava, nisva samo politična sopotnika, temveč tudi zelo dobra prijatelja. Zato lahko povem, da ima Anže mnogo vrlin, ki so pomembne za dobrega predsednika države. Vem, da bo Anže kot predsednik države skrbno pretehtal svoje odločitve in se še posebej pri občutljivih in zahtevnih vprašanjih najprej posvetoval, nato pa se do njih opredelil v skladu s pravičnostjo”, je svojo podporo Logarju izkazala poslanka Eva Igrl.

Zapisala je, da je ena izmed vrlin, ki so pomembne za dobrega predsednika države in jo Anže Logar zagotovo ima, čut za pravičnost in ustvarjanje zdravih človeških odnosov. “Anže je srčen človek, ki ima rad ljudi in oni imajo radi njega. To se lepo vidi tudi po obiskih na terenu, kjer je vedno toplo sprejet, in tudi po tem, da mu je samo v treh dneh uspelo zbrati več kot 12 tisoč overjenih podpisov za predsedniško kandidaturo,” je še dejala Eva Irgl.

Preberite tudi:  Anže Logar med dobitniki priznanj italijanskega predsednika

Združujeta ju povezovanje in sodelovanje
V vseh teh letih njunega prijateljstva je po Irglovih besedah Logar pokazal, da mu je mar in da je zaupanja vreden človek, ki stoji ob strani tako v lepih trenutkih kot tudi zahtevnih preizkušnjah. “Verjamem, da bo takšen tudi kot predsednik države.” Dodala je še, da si nista blizu le po čutu za pravičnost, ampak tudi sicer, v političnih in širše družbenih pogledih. “Obema se zdi pomembno povezovanje in sodelovanje, delo v dobro ljudi, spoštovanje sogovornikov in nežaljiva razprava v parlamentu. Mirno lahko zapišem, da boste pri njem – kljub dolgi politični poti – težko našli sovražno, žaljivo ali kakšno drugo neprimerno izjavo.” Pravi še, da je lahko kakšna izjava kdaj nerodno izrečena, zagotovo pa nikoli žaljiva. “Tudi v pogovorih z ljudmi, ki jim je bliže leva politika, do Anžeta ni zaznati sovražne nestrpnosti, prej pozdravljanje, da si v politiki lahko spoštljiv. Da sicer jasno poveš svoja stališča, vendar pa ob tem ohraniš tako sogovornikovo kot svoje dostojanstvo.”

Anže v politični prostor vnaša svežino in prepotreben zdrav razum.

Je svetovljan širokega duha, zaradi česar je zmožen sodelovanja in povezovanja z različno mislečimi. Je pa tudi umetniška duša, kar niti ni tako nenavadno, saj prihaja iz izrazito umetniške družine. Če so pri njih doma po večini akademski slikarji (mimogrede – njegov dedek je naslikal fresko v preddverju velike dvorane Državnega zbora), pa se je sam preizkušal v igranju violončela. In res bi si ga želela kdaj slišati, kako igra. Morda ga pa uspem(o) prepričati, se je pošalila.

Logar rešil pred utopitvijo rešil življenje
Poudarila je še njegovo ljubezen do pohodništva, gora in boksa. Pa tudi na njegov pogum, ki ga je najlažje opisala z dogodkom, ko je s skokom v vodo pred utopitvijo rešil življenje litovskemu državljanu, zaradi česar mu je leta 2007 ob dnevu neodvisnosti tedanji litovski predsednik podelil državno priznanje Life Saving Cross.

Če pogledam na Anžeta še strogo profesionalno, pa lahko rečem, da ima veliko prednost pred ostalimi predsedniškimi kandidati tudi v tem, da kot nekdanji minister za zunanje zadeve odlično pozna mednarodni prostor, da je v tem času stkal mnoga prijateljstva z državniki, kar je izjemnega pomena posebej v zahtevnih mednarodnih okoliščinah, v katerih smo se znašli. Vsekakor izvrstna popotnica za predsednika republike,” je dejala in spomnila na najvišje priznanje, ki ga je Logar pred dnevi dobil od predsednika Italije, in sicer za odlično sodelovanje med državama v času njegovega ministrovanja in za vrnitev Narodnega doma slovenski narodni skupnosti.

Tudi njegov slogan “Sodelujmo za prihodnost” je Irglovi zelo blizu, ker tudi sama v politiki deluje v tem duhu in verjame, da lahko samo s sodelovanjem, širino in delom v dobro vseh nas gradimo prijetno Slovenijo, saj je to naš skupni dom in domovina. “Dragi Anže, srečno na volitvah!”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...

Ruske službe so s pomočjo Poljaka hotele izvršiti atentat na Zelenskega

Poljak je bil aretiran zaradi suma zarote z rusko...

Evropski uniji zmanjkuje denarja za “zeleni prehod”

Evropska unija ima grandiozne plane, za katere še nima...

Kaj imajo skupnega palestinofili Golob, Sanchez, Store in Varadkar?

Slovenija se je pridružila zloglasni trojki, ki želi priznati...