Video] Islamist v Londonu zabodel žensko, ker je nosila majico Charlie Hebdo

Datum:

V Londonu so na območju Hyde Parka, v t. i. Speaker’s Corner, kjer imajo ljudje govore, brutalno napadli  žensko. Ob tem pa so se mediji škandalozno osredotočili na to, kaj je nosila na sebi, ne pa na to, da je javno izražala svoje mnenje. Kot kaže, je svoboda govora v Veliki Britaniji vse bolj farsa, zlasti ko je govora o političnih voditeljih Otoka in njegove prestolnice. 

                   

Videoposnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, prikazuje moškega, oblečenega v črno haljo s kapuco, ki svojo žrtev udarja in zabada, zatem pa se za njim poda policijsko vozilo s sirenami. Tragedija se je pripetila v nedeljo popoldne. Nekako se mu je uspelo izmuzniti oblastem, nož pa vseeno pustiti za seboj. Poročila o dogodku navajajo, da je šlo za 39-letno žensko, ki je utrpela “lažje poškodbe glave”, ki pa naj ne bi bile življenjsko ogrožajoče, in sicer po zdravljenju v lokalni bolnišnici, poroča RT.

Obenem niso razkrili nobene informacije z namenom identifikacije napadalca. Prav tako v skladu z običajem niso citirali lokalne policije, ki bi Londončane pozvala, naj se priglasijo z dokazi. Tiskovni predstavnik policije je celo zaprosil ljudi, naj ne špekulirajo glede motiva napada, dokler niso ugotovljena vsa dejstva. Vendar pa to ni ustavilo medijev, da ne bi izpostavili, da je ženska nosila majico s podobo Charlie Hebdo – francoske satirične revije. 

Ob tem so mediji opominjali javnost, da je bila francoska satirična revija januarja leta 2015 cilj islamskih ekstremistov. Na njeni platnici se je namreč znašel muslimanski prerok Mohamed. Retorika je jasna: ženska je nosila provokativno majico, ki je nekako razžalila muslimane in zato je prišlo do vbodov. Zgodba postane še bolj srhljiva, ko na podlagi fotografij ugotovimo, da ženska podobe Mohameda sploh ni nosila, ampak zgolj napis satirične revije. Obenem je bil upodobljen homoseksualni poljub med risarjem CH in islamskim pridigarjem, skupaj z napisom “Ljubezen je močnejša od sovraštva”.

Žrtev se je pred časom spreobrnila v krščanstvo, kar se v državah s šeriatskim pravom kaznuje s smrtjo 

Oblasti imena žrtve niso izdale, a so blogerji in aktivisti ugotovili, da gre za Hatun Tash, ki je pobegnila iz Turčije, potem ko se je iz islama spreobrnila v krščanstvo. Sedaj ima govore v Hyde Parku z namenom obrambe krščanstva in kritiziranja islama. V državah, kjer velja šeriatsko pravo, denimo v Savdski Arabiji, je apostazija od islama kriminalno dejanje, ki se kaznuje s smrtjo. Velika Britanija pa je sekularna država, zato bi tovrsten napad za oblasti moral predstavljati resno opozorilo, a kot kaže, to ni tako.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Madžarska in Nemčija protestirata proti dodatnim uvoznim dajatvam na kitajske avtomobile

Odločitev Evropske komisije, da uvede dodatne uvozne dajatve na...

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...