Islamska država 33 borcem odrezala uho, ker so zbežali iz bitke

Datum:

Islamska država je za svoje strahopetne borce, ki zbežijo iz bitke, uvedla novo kazen. Tako je prvim 33 borcem, ki so zapustili bitko proti iraškim silam, odrezala po eno uho. Vendar, zagotavljajo, če jih še enkrat ujamejo pri tem strahopetnem dejanju, bodo tudi ob drugo.

Teroristična skupina je 33 borcem, ki so bili ujeti, kako bežijo iz bitke pri Mosulu, svoje zadnje trdnjave v Iraku, odrezala po eno uho, je vir zaupal Alsumaria Newsu. Preden se je vodstvo Islamske države odločilo za to kazen, so imeli 33 borcev zaprtih, potem pa so jim zagrozili, da bodo tudi ob drugo uho, če bodo poskušali pobegniti še drugič.

Manj usmrtitev, ker jim zmanjkuje borcev
To pa je precej mila kazen, če pomislimo, da so še pred nekaj meseci vsakega, ki je dezertiral, nemudoma usmrtili. Vendar pa skrajneži svojim borcem, četudi jim niso najbolj zvesti, ne sodijo več tako ekstremno. Razlog za to ni v tem, da so se omehčali, temveč že v skrb vzbujajočem pomanjkanju borcev, ki bi služili Islamski državi.

Islamska država je sicer že uspela zavzeti 40 odstotkov Iraka, vendar pa zdaj, ko so njene vrste zelo razredčene, zavzema le še 7 odstotkov te države, razkriva tamkajšnji brigadni general, sicer pa vojaški tiskovni predstavnik Yahya Rasool. Boj za iraško mesto Mosul sicer poteka že od lanskega oktobra, teroristična skupina pa nadzoruje tudi Qaim, Tal Afar in Hawija.

Najnovejša metoda: brezpilotna letala
Vsekakor pa bi ponovno zavzetje mesta s strani iraških sil pomenilo velik psihološki udarec za Islamsko državo, saj bi hkrati pomenil konec njihovemu kalifatu v Iraku. Kot posledica tega so se pripravljeni boriti do zadnjega moža, vključno s samomorilskimi napadalci, ki se razstrelijo sredi ulice ali pa takšnimi, ki so “opremljeni” z vozilom, polnim razstreliva. Prav tako za svoj napredek v Mosulu uporabljajo človeške ščite. Novejša metoda pa je, da uporabljajo brezpilotna letala, ki na koalicijske sile spustijo eksploziv – na takšen način oponašajo ameriške brezpilotne zračne napade, ki so bili sprva uporabljeni proti njim.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...