Islamska država prvič razkrila obraz slavnega ‘džihadista Johna’

Datum:

Islamska država je prvič objavila fotografije ‘džihadista Johna’ brez maske na obrazu. Teroristična skupina je v svoji reviji Dabiq objavila dve fotografiji sicer že mrtvega klavca, ki pozira v maskirni majici in z avtomatsko puško.

                   

Mohammed Emwazi, z bojevniškim imenom ‘džihadist John’, se je na fotografijah vedno skrival za masko, čeprav so britanske varnostne službe hitro ugotovile, da gre za Kuvajtčana, ki je celo življenje živel v Londonu. V javnosti so se pojavile tudi njegove fotografije iz otroštva in študentskih časov, tokrat pa je bil prvič razkrit kot borec IS v kalifatu.

Fotografije objavila revija IS
Nove fotografije najhujšega krvnika IS je na Twitterju objavila skupina “Raqqa bo zaklana potihem“, ki javnost že več mesecev obvešča o dogajanju v prestolnici Islamske države. Slike so bile sicer objavljenje v džihadistični reviji, še vedno pa ni znano mesto, kjer je bil Emwazi fotografiran.

Njegovo okrutnost so zaustavili Američani
IS je z objavljenimi fotografijami na bizaren način počastila njegovo ime, zanj pa so zapisali, da je bil borec, ki je sprožil veliko pozornost Zahoda in je kljub življenju v Britaniji čutil, da tej ne pripada.

Džihadist John se je v javnosti prvič pojavil leta 2014, ko je odrezal glavo ameriškemu novinarju Jamesu Foleyu. Po tem umoru je ubil še Stevena Sotrlofa, Petra Kassiga, Davida Hainesa in Alana Henninga. Njegov niz brutalnih obglavljanj so na srečo zaustavili Američani, ki so ga ubili v zračnem napadu novembra lansko leto.

Foto: TW
Foto: TW

 

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...