Islamska država zbrala vrhunske strokovnjake za “celico kemičnega orožja”

Datum:

Teroristična skupina Islamska država je ustvarila “celico” kemičnega orožja v Siriji, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki. Te je Islamska država zbrala s področja celotnega kalifata.

Potem, ko je Islamska država zaradi intenzivnega vojaškega pritiska zapustila tako večino Mosula kot tudi Raqqo, so teroristi, ki pripadajo tej skupini, razglasili, da nadzorujejo kapital, ki se nahaja na področju doline Evfrata. In prav na tem področju, med Mayadinom in mestom Al Qaim v Iraku, se nahaja celica, ki deluje v kemičnem skladišču. Ameriško obrambno ministrstvo ima podatke, da je na tem območju združenih na tisoče teroristov Islamske države, tam naj bi se skrival tudi vodja skupine Abu Bakr al-Baghdadi.

Proizvodna frakcija je sestavljena iz kemičnih strokovnjakov iz celotnega Iraka in Sirije, ki so se v ta namen zbrali prvič.

Nadzorni organi ZDA pa so opazili, kako je večje število poveljnikov Islamske države začelo zapuščati Raqqo. “Vemo, da se vodstvo Islamske države veliko giblje in sumimo, da so med njimi tudi tehnični strokovnjaki in načrtovalci,” je povedal tiskovni predstavnik Pentagona Adrian Rankine-Galloway. “Vemo, da namerava ISIS uporabiti kemično orožje.” Sklepanja ameriških uradnikov pa so podprta z dejstvom, da je bilo od 14. aprila že več kot 15 napadov s kemičnim orožjem na Mosul ali na kraje v njegovi bližini. Sicer pa je teroristična skupina v napadu na vasi v osrednji provinci Sirije Hama ubila več kot 50 ljudi, poleg tega so neko žensko obglavili, ker naj bi bila čarovnica, piše Daily Mail.

M. S.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...