Italija v šoku: Sedem Egipčanov posililo 13-letnico

Datum:

“Prosim te, rotim te, ne poškoduj me, pusti me …” S temi besedami je deklica 30. januarja obupano poskušala od napada odvrniti sedem Egipčanov. Po skupinskem posilstvu 13-letne deklice je Italija v šoku.

                   

Nove podrobnosti se pojavljajo v zgodbi o 13-letni deklici, ki jo je posilila skupina sedmih Egipčanov v Kataniji. Deklica se je sprehajala s fantom, ko so ju obkolili in odvlekli na javno stranišče. 13-letnico je tolpa posilila, medtem ko so štirje držali fanta, ki je bil prisiljen spremljati zlorabo.

Po identifikaciji članov tolpe je forenzični policiji uspelo pridobiti tudi preostale sledi. DNK storilcev z oblačil 13-letnice, madeži krvi, sline in semena, odvzetega z njenega spodnjega perila potrjujejo resničnost identifikacije Egipčanov kot storilcev. Dokaze so po poročanju Rai News predali tožilstvu.

“To je on, eden od dveh, ki sta me posilila,” je brez zadržkov dejal 13-letnica, ki je jasno prepoznala sedmega, ki so ji ga pokazali. Identifikacija je potekala v ameriškem slogu, vseh sedem je jasno stalo pred njo. Po poročanju italijanskih medijev so bili trije storilci mladoletni.

Foto: Freepik

Deklica je identificirala tri člane tolpe: mladoletnika in odraslega, ki sta jo posilila, in drugega Egipčana, ki jo je držal in preprečil, da bi ušla zlorabi. Dekličin fant je poleg enega od njih, ki je sodeloval s preiskovalci, prepoznal preostalih pet članov ‘združbe’, ki so ga prisilili gledati posilstvo, medtem ko so ga  držali.

“To je vrh ledene gore”
Don Maurizio Patriciello, župnik v Caivanu, je v intervjuju za Quotidiano Nazionale izjavil: “Kar se je zgodilo v Caivanu in zdaj v Kataniji, je vrh ledene gore. Na jugu, pa tudi na severu, je veliko območij, kjer je skoncentrirana socialna revščina, ki spodbuja revščino v izobraževanju, ki je osnova tega nasilja. Pretvarjamo se, da ne vidimo, da verjamemo, da gre za izredne razmere, ki so omejene le na nekaj občasnih sosesk. Tako si pomirimo vest.”

“Tolpa sedmih Egipčanov je posilila dekle pred njenim fantom, ki so mu grozili in ga držali. Ne pogovarjajte se z mano o ‘strpnosti’ ali ‘napakah’,” je podpredsednik vlade in vodja Lige Matteo Salvini zapisal na družbeno omrežje X. “Zaradi grozot, kot je ta, ne more biti pomilovanja, ampak samo eno zdravilo: kemična kastracija. Upam, da bo predlog Lege čim prej izglasovan,” je sklenil.

Vodja stranke Lege Nord Matteo Salvini (foto:epa)

“Groza, degradacija, norost” je komentirala Matilda Siracusano, podsekretarka za odnose s parlamentom in sicilijanska namestnica stranke Forza Italia. Izrazila je pričakovanje, da bodo “odgovorni za grozodejstvo – vsi so že identificirani – plačali za to, kar so storili. Za to, kar se je zgodilo, ni opravičil, takšnega besa otrok, tudi mladoletnih, si ni mogoče predstavljati. Iskreno sočustvujem z žrtvijo, njenim fantom in družino.”

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...