Italijanski minister označen za rasista zaradi izjave

Datum:

Politik Francesco Lollobrigida je izjavil, da mora Italija “spodbuditi rojstva” med italijanskimi družinami, “moramo zgraditi socialno blaginjo, da bi lahko vsi delali in imeli družino”.

Kmetijski minister Francesco Lollobrigida je bil po izjavi deležen hudih kritik, potem ko je predlagal, da bi morala Italija sprejeti politike za povečanje domače rodnosti, namesto da uvaža priseljence iz tujine.

Lollobrigida je namreč eden od tesnih zaveznic Giorgie Meloni v italijanski vladi. Melonijeva konservativna stranka Bratje Italije je bila ena od mnogih konservativnih strank, ki so dosegle velike zmage v Evropi sredi zadnjih let množičnega preseljevanja iz Afrike in Bližnjega vzhoda. Meloni je zlasti zaslovela kot prva italijanska predsednica vlade in kot “katoliška in domoljubna italijanska mati”.

Giorgia Meloni in Francesco Lollobrigida (Foto: AFP)

Ideja o etični zamenjavi
“Ne moremo popustiti ideji o etnični zamenjavi – Italijani imajo manj otrok, zato jih bomo nadomestili z nekom drugim. To ni način,” je v torek dejal Lollobrigida in dodal: “Moramo spodbujati rojstva. Moramo zgraditi blaginjo, da bomo vsem omogočili delo in družino.”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....