Izjava dneva: Golobova vlada znižuje plače, revščina se vrača, sindikati zadovoljni

Datum:

Kljub temu da je inflacija (draginja) zelo porastla, Golobova vlada z “mini” dohodninsko reformo znižuje plače in druge prihodke. Sindikati so zelo zadovoljni. Revščina se vrača, naraslo bo število upravičencev za socialne transferje. Še malo pa bodo uvedli še udarniške sobote.” Tako je na Twitterju zapisal poslanec Jože Tanko.

Vlada Roberta Goloba je pripravila novo davčno zakonodajo, zaradi katere bomo vsi imeli nižje plače. Da, prav ste prebrali. Tudi tisti z najnižjimi prihodki, na minimalni plači. Pri povprečnih in višjih plačah bodo razlike še višje.

Po dohodninskem zakonu, ki ga je sprejela vlada Janeza Janše in velja še danes, bi se splošna olajšava prihodnje leto zvišala s 4,5 tisoč evrov na 5,5 tisoč evrov, dohodnina lestvica in druge olajšave pa bi se usklajevale z rastjo cen življenjskih potrebščin. Če bi bila inflacija 10-odstotna, bi to pomenilo, da bi se za deset odstotkov dvignili davčni razredi. Davčni zavezanec bi se tako kasneje uvrstil v višji davčni razred, v žepu pa bi mu ostalo nekoliko več denarja.

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...