[Izjava dneva] Ustavno sodišče je odprlo vrata uvedbi komunizma!

Datum:

“Slovenska ustava po stališču sedanjega ustavnega sodišče očitno dovoljuje vse. Dovoljuje uvedbo komunizma. Ustavno sodišče je marca lani sklenilo, da je kakršnokoli zavzemanje za komunizem in komunistično razlastitev skladno s slovensko ustavo,” je trenutno dogajanje na ustavnem sodišču komentiral ustavni pravnik dr. Jurij Toplak. Kot je dejal, se v luči te odločitve sedaj dogaja samo izvedba.  

                   

Ustavno sodišče bo v ponedeljek vnovič odločalo o noveli zakona o RTV. Kot je znano, sodniki na zadnji seji niso odločili, saj je prišlo do obstrukcije z namenom preprečitve protiustavne odločitve. O ustavni krizi in neizpolnjevanju odločb ustavnega sodišča so v Odmevih spregovorili pravniki Jernej Letnar Černič, Miro Cerar in Jurij Toplak.

Cerar je pojasnil, da so neizpolnjene odločbe, kjer v državnem zboru ni prišlo do konsenza med poslanci, kar je ocenil kot slabo. Letnar Černič je dodal, da je Slovenija v neprestani krizi vladavine prava že vsaj celo desetletje. “Institucije so šibke, vladavino prava se spoštuje glede na lojalnost.”

Demokratično ustavno sodišče je dalo zeleno luč uvedbi komunizma
Šokirala pa je izjava profesorja Toplaka z ameriške pravne fakultete Fordham v New Yorku, ki je dejal, da po stališču sedanjih ustavnih sodnikov slovenska ustava očitno dovoljuje vse. Omenil je uvedbo komunizma z lansko odločitvijo in da je vsakršno zavzemanje za komunizem skladno s slovensko ustavo. K temu škandalozno spadajo tudi razlastitve, kot smo jim bili priča po komunistični revoluciji leta 1945. Po njegovem je trenutno dogajanje zgolj izvedba te odločitve, ki ima za našo družbo katastrofalne posledice.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Prestrašena levica orkestrira medijski pogrom nad evropsko poslansko

Le nekaj dni po razglasitvi hudega poraza levice na...

Rutte se je pisno “opravičil” Madžarski

Nekdanji nizozemski premier Mark Rutte se je pisno opravičil...

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...