Izraelska vojska objavila posnetke Hamasovih tunelov pod bolnišnico Šifa

Datum:

Izraelska vojska (IDF) in Izraelska varnostna agencija (ISA), sta tekom obveščevalne operacije razkrile pomemben, 55 metrov dolg teroristični rov, ki se nahaja deset metrov pod kompleksom bolnišnice Šifa. 

                   

Vhod v predor je zaščiten z različnimi varnostnimi mehanizmi, kot so vrata odporna na eksplozijo in strelna luknja, s pomočjo katere skuša Hamas preprečiti vstop izraelskim silam.

Izrael je tako pridobil nov dokaz, da teroristi načrtno izpostavljajo tako palestinske civiliste, kot tudi bolnike bolnišnice Shifa, kot živi ščit. Izraelci svojo operacijo izvajajo skrbno, da bi na kraju do potankosti locirali in razgradili Hamasovo infrastrukturo.

Izraelska vojska je prav tako objavila videoposnetke z dne pokola, torej 7. oktobra, na katerih lahko vidimo, kako so v bolnišnico pripeljali tajske in nepalske talce (tukaj). Izraelske oborožene sile so po poročanju STA v kompleks vdrle pretekli teden. Gre za največjo bolnišnico v palestinski enklavi. Priloženi posnetki z 7. oktobra, so bili pridobljeni z varnostnih kamer.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...