Izredna novica: Tudi v Mariboru naj bi sprejeli bolnika s sumom na koronavirus!

Datum:

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor sprejeli dva bolnika s sumom na koronavirus. Na svoji Facebook strani so objavili tudi vest o prepovedi obiskov na vseh oddelkih.
Kot poroča maribor.info, informacije v UKC Maribor niso želeli komentirati. O tej temi naj bi govorili šele jutri, po kolegiju. Informacijo preverjajo tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. “Vsaka temperatura in kašelj nista koronavirus,” je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek in poudarila, da mora oboleli priti s problematičnega območja, zdaj pa so na ta seznam dodali še štiri italijanske dežele.

Malce skrb vzbujajoči pa so podatki lekarn, ki pravijo, da imajo mask še samo za peščico ali pa da mask sploh nimajo več. “Maske se ne dobijo, nimamo jih na zalogi. O tem je potrebno povprašati naše dobavitelje, očitno niso bili pripravljeni na takšen odziv ljudi. Naši dobavitelji Farmadent in Kemofarmacija, jih trenutno sploh nimajo oziroma jih imajo neko malenkost,” pravijo na Ptuju. Tudi v Mariboru poudarjajo, da zaloga ni odvisna od njih, temveč od dobaviteljev.

Zadevo spremljamo naprej!

Več si oglejte na portalu e-maribor.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...