Izvršni direktor spletnega velikana Google se je zahvalil premierju Janši

Datum:

Izvršni direktor Alphabet Inc. in spletnega velikana Google Sundar Pichai je zagotovil, da so IT podjetja osredotočena na zagotavljanje zanesljivih informacij o ruski invaziji na Ukrajino. S tem namenom se je v torek  prek avdio-video povezave srečal tudi s predsednikom vlade Janezom Janšo. Pichai se je voditeljem tudi javno zahvalil na družbenem omrežja Twitter in dejal, da na njihovo podporo lahko računajo.

                   

Podjetja informacijske tehnologije so osredotočena na zagotavljanje zanesljivih informacij in zatiranje ruske propagande o invaziji na Ukrajino, je v torek dejal izvršni direktor Googla in Alphabet Inc. Sundar Pichai, ki se je v Varšavi srečal s poljskim premierjem Mateuszom Morawieckijem, da bi razpravljal o načinih pomoči prebivalcem Ukrajine v vojni. Pichai je po srečanju povedal, da si prav tako prizadevajo, da bodo zaupanja vredne in koristne informacije prišle do ljudi prek njihovih izdelkov, poroča Abc.

Pichai in Morawiecki sta imela tudi sestanek na daljavo s predsednikom slovenske vlade Janezom Janšo in s predstavnikom češkega premierja, okuženega s covidom-19, Petrom Fialom. Trije premierji so se pred dvema tednoma v Kijevu srečali z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, da bi razpravljali o najboljših načinih zagotavljanja podpore. Voditelji držav, ki mejijo na Rusijo in Ukrajino, so pozvali vodje velikih IT podjetij za pomoč v boju proti lažnim informacijam in zajezitvi ruske propagande o vojni, Morawiecki pa se je Pichaiju osebno zahvalil za vlogo pri širjenju resnice v času vojne.

“Hvala PM @MorawieckiM, PM @JJansaSDS in pisarna PM @P_Fiala za vaš čas in vpoglede po vašem obisku v Kijevu. Izjemno je, kako ste pritegnili svetovno pozornost k potrebam beguncev iz vojne v Ukrajini in lahko računate na našo podporo,” se je trem voditeljem prav tako zahvalil Pichai na Twitterju.

Voditelji so vlogo Googla in informacijskih platform prepoznali kot kritično pomembno v tej vojni za svobodo, med drugim pa Google v spekter svojih izdelkov in funkcionalnosti vključuje tudi opozorila o zračnih napadih za Ukrajince, informacije o zavetiščih in humanitarni pomoči, prav tako pa blokirajo tudi kanale in aplikacije, povezane z ruskimi mediji, ki jih financira država. Google je humanitarnim organizacijam, ki delujejo v Ukrajini, podaril 35 milijonov dolarjev in ponuja nepovratna sredstva in štipendije za begunce in poljske nevladne organizacije. Še 10 milijonov dolarjev bo namenjenih podpori civilne družbe v Ukrajini.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...