Jaka Hvala po tretjem in drugem mestu tokrat zmagal

Datum:

Jaka Hvala je na zadnji tekmi kontinentalnega pokala v Sapporu po tretjem in drugem mestu prišel še do zmage. 22-letni skakalec je drugouvrščenega Nemca Karla Geigra premagal za kar 23.5 točke. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnil Bor Pavlovčič.

Za ljubitelje smučarskih skokov je izjemen konec tedna na Japonskem. Po zgodovinskem uspehu deklet, ko smo prvič v zgodovini imeli kar dve na stopničkah, sta za veselje poskrbela še Jaka Hvala in Bor Pavlovčič. Prvi je, po petkovem tretjem in včerajšnjem drugem mestu, danes dodal še piko na i ter dosegel zmago in prevzel vodstvo v seštevku kontinentalnega pokala.

Hvala kmalu na tekme svetovnega pokala
Ker je Hvala trenutno prvi v seštevku svetovnega pokala in bo Sloveniji priboril dodatno mesto na tekmah svetovnega pokala, ga bo trener A reprezentance Goran Janus popeljal na tekme najboljših smučarjev skakalcev. Hvala je res v izvrstni formi, saj je kot edini od vseh trikrat v treh dneh stopil na oder za zmagovalce. “Vesel sem, da sem uspel doseči svoj cilj. Trenutno uživam in upam, da bom formo prenesel na naslednje tekme,” je po najuspešnejšem vikendu svojega življenja dejal skakalec iz Ponikve. Naš skakalec ima pred zadnjima dvema tekmama 80 točk prednosti pred norveškim skakalcem Tomom Hildejem.

Poleg zmagovalca Jake Hvale in tretjeuvrščenega Bora Pavlovčiča so tekmi nastopili še Tomaž Naglič (15. mesto), Tilen Bartol (29.), pa tudi Jernej Damjan in Anže Semenič, ki pa se nista uspela uvrstiti v finalno serijo.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...