Janez Janša: “24. april bo datum, ko bo Slovenija prvič v svoji zgodovini dobila predlog resnega, konkretnega programa za debirokratizacijo”

Datum:

“24. april bo datum, ko bo Slovenija prvič v svoji zgodovini dobila predlog resnega, konkretnega programa za debirokratizacijo. Nekaj, kar prvenstveno potrebujemo za to, da bomo bolj normalno živeli,” je na današnjem delovnem srečanju dejal prvak največje opozicijske stranke SDS Janez Janša in ob tem poudaril, da se je Svet SDS danes seznanil tudi z aktivnostjo poslanske skupine stranke, ki bo v prihodnjih dneh za izredno sejo Državnega zbora RS predložila gradivo za odpravo administrativnih ovir, ki v Sloveniji dušijo državljane, gospodarstvenike in kmetovalce.

                   

Volilnega plenuma pred volitvami se je udeležilo okoli 500 ljudi, kajti čas volitev se približuje in jih nikakor ne sme prehiteti. Odzvala se je vsa širša baza stranke, vsi občinski svetniki, predstavniki sveta stranke in predstavniki strokovnega sveta. Ti so slišali, kako se pripraviti na volitve in kakšno strategijo pri tem ubrati. Znano je, kaj bodo prevladujoči mediji zdaj počeli, in to je tako prozorno, da lahko spregledajo tudi tisti, ki niso simpatizerji SDS.

Janez Janša, predsednik SDS, je dejal, da se je Svet SDS danes seznanil tudi z aktivnostjo poslanske skupine stranke, ki bo v prihodnjih dneh za izredno sejo Državnega zbora RS predložila gradivo za odpravo administrativnih ovir, ki v Sloveniji dušijo državljane, gospodarstvenike in kmetovalce. “Slovenija ima trenutno v veljavi preko 20.000 zakonov in odlokov, ki so bili sprejeti na vladni ravni. Se pravi, za vsakega stotega prebivalca Slovenija ima vlada novi zakon ali predpis in v tej birokratski džungli je nemogoče normalno živeti in tudi nemogoče normalno poslovati.” Prvak opozicije je še dejal, da prav tako predlagajo vrsto konkretnih ukrepov in priporočil vladi za odpravo tega bremena. Upoštevanje vsaj polovice teh predlogov bi ljudem bistveno olajšalo življenje, slovenskim podjetnikom pa poslovanje. “Tako, da bo 24. april datum, ko bo Slovenija prvič v svoji zgodovini dobila predlog resnega, konkretnega programa za debirokratizacijo. Nekaj, kar prvenstveno potrebujemo za to, da bomo bolj normalno živeli,” je še dodal Janša.

SDS bo za naslednji mandat pripravila konkreten program debirokratizacije Slovenije. Za vsak novi predpis bodo dva že obstoječa razveljavili. Z nastankom vsake nove vladne službe ali organa pa bodo dva obstoječa ukinili. Noben predpis namreč ne more nadomestiti zdrave pameti in odgovornosti posameznika. Pristojnosti bodo tako prenesene na logične nivoje, okrepila pa se bo vloga pokrajinskih ter občinskih institucij.

Romana Tomc: Slovenska demokratska stranka ima res dobro izdelan program
Zelo pomembno je, da ima stranka svoj vsebinski program, kajti našo prihodnost lahko gradimo le na vsebini. Zaradi tega je evropska poslanka Romana Tomc povedala, da v SDS že nekaj mesecev zapovrstjo predstavljajo svoj vsebinski program od sociale in gospodarstva do financ in zdravstva. “Skratka, vseh področij. Slovenska demokratska stranka ima res dobro izdelan program.” Tomčeva je še dodala, da se z njim lahko zelo pohvalijo. “Kot smo bili pred nedavnim priča, pa je vladna koalicija predstavila nacionalni reformni program, od katerega bi seveda pričakovali, da bo vlada predstavila reforme, ki jih namerava izpeljati v naslednjih dveh letih.” Evropska poslanka je še povedala, da so opazili, da je to pravzaprav veliko lepih besed, ter da že leta spremljajo te enake besede, enake obljube, ki pa se nikoli ne uresničijo. “Jaz predvidevam, da bo tudi tokrat tako. Jaz sem zelo razočarana nad tem, kar je vlada predstavila v svojem nacionalnem reformnem programu.”

Romana Tomc, evropska poslanka (foto: Nova24TV).

Na 11. kongresu SDS bo ena od tem zagotovo katastrofalno zdravstvo
Generalna sekretarka SDS Alenka Jeraj pa je omenila, da se v stranki že intenzivno pripravljajo na kongres, ki bo 20. maja v Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru. V občinskih odborih sicer že cel april potekajo predkongresne konference, na katerih obravnavajo nosilno resolucijo, ki so ji dali naslov ‘Slovenija v srcu’ in nekako zajema vse – analizira stanje in napoveduje, kaj in kako bodo ravnali v prihodnje. Alenka Jeraj je še povedala, da je to tudi glavni programski del kongresa. “Potem seveda lahko razpravljajo in se pogovarjajo na konferencah tudi o spremembah statuta. Nekaj manjših sprememb bo, sicer pa imamo statut zelo dobro pripravljen in stvari na podlagi tega že vsa ta leta dobro delujejo in se tudi dopolnjujejo ter dograjujejo.” Generalna sekretarka je še dodala, da potekajo tudi postopki za evidentiranje kandidatov tako za predsednika stranke kot tudi za člane izvršilnega odbora in nadzornega odbora. Odbori namreč predlagajo svoje člane, vidne člane stranke in tudi tiste, ki so to funkcijo že opravljali. “Na kongresu se potem voli 18-članski izvršilni odbor,” je še dodala Jerajeva. Forumi in interesne skupine pa lahko predlagajo tudi področne resolucije na različne teme “Zagotovo bo resolucija na temo zdravstva. Tudi Ženski odbor pri SDS je pripravil resolucijo na temo slovenske družine. Prav tako bo še nekaj drugih dokumentov, o katerih bodo potem odločali na kongresu,” je zaključila Alenka Jeraj.

Alenka Jeraj, generalna sekretarka SDS (foto: Nova24TV).

SDS pa s to resolucijo napoveduje neusmiljen boj za izkoreninjenje drugorazrednosti. Slovenija bo namreč z njihovim bojem postajala prostor pravičnosti in blaginje za vse, ki so se zanjo pripravljeni potruditi. Aktivno bodo sooblikovali tudi zunanje okolje in zagotovili varnost tudi v spremenjenih razmerah. K sodelovanju pa vabijo vse, ki jim pogum ni tuj in jim je njihov skupen cilj blizu, se pravi – vse, ki jim gre za stvar in ki imajo Slovenijo v srcu.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...