Janez Janša na srečanju Trilateralne komisije med uglednimi in vplivnimi gosti iz celega sveta!

Datum:

Od petka do nedelje poteka v Ljubljani 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, ki se ga bo udeležilo kar 200 najvplivnejših posameznikov iz sveta politike, gospodarstva in medijev. Na sobotnem pogovoru v družbi uglednih gostov sodeluje tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

Trilateralna komisija oziroma Trilaterala je nevladna, zasebna organizacija, ustanovljena julija 1973 na pobudo Davida Rockefellerja. Gre za skupino približno 400 uglednih in pomembnih posameznikov iz gospodarskega, političnega, akademskega in medijskega sveta ter civilne družbe. Trilateralna komisija ponuja prostor za odprt dialog in različna stališča, njen cilj pa je predvsem najti rešitve za velike geopolitične, gospodarske in socialne izzive sodobnega časa. Njeni člani trdno zagovarjajo vrednote vladavine prava, demokracije, človekove pravice in svobodo govora. Prav tako je njihov namen podpreti medsebojno sodelovanje na področju politike in gospodarstva v smeri globalizacije.

Članstvo v komisiji je dodeljeno glede na proporcionalnost treh regijskih območij, in sicer Severne Amerike, Azije s Pacifikom in Evrope, kjer je s svojim predstavnikom Franjem Bobincem zastopana tudi Slovenija.

Letošnje, že 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije poteka v Ljubljani. Dogodka se bo udeležilo 200 najvplivnejših posameznikov iz sveta politike, gospodarstva in medijev. Kot obljubljajo organizatorji, je pripravljen odličen tridnevni program, kjer bo 55 govornikov spregovorilo o ključnih temah za prihodnost Evrope, hkrati pa je srečanje tudi odlična priložnost, da Slovenija okrepi svojo vlogo v mednarodni skupnosti.

Sobotnega pogovora z naslovom Europe: one speed, two speeds, low speed?, ki je potekal ob 8:45 v Grand hotelu Union, se je udeležil tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. V pogovoru so sodelovali še drugi ugledni tuji gostje, in sicer bivši italijanski premier Mario Monti, bivši francoski premier Alain Juppé in bivši predsednik evropske komisije José Manuel Barroso. Srečanje je oblikovano kot interaktivna debata med govorniki, kasneje pa še med govorniki in publiko. Moderiral ga je evropski član predsedstva Trilaterale Jean-Claude Trichet.

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...