Janša govoril z ukrajinskim premierjem; na vladnih poslopjih v znak solidarnosti izobesili ukrajinske zastave

Datum:

Slovenija je v znak solidarnosti z Ukrajino na poslopja vladnih stavb izobesila ukrajinske zastave, je preko Twitterja sporočil premier Janez Janša. Janša se je o razmerah v Ukrajini po ruski agresiji, katere cilj je obglaviti ukrajinsko državo in vzpostaviti marionetno vlado, pogovarjal z ukrajinskim premierjem Denisom Šmihalom. 

                   

Slovenski premier je v luči napetega dogajanja na račun ruske agresije izpostavil, da se Ukrajina bori in potrebuje vso našo pomoč. “Bitka za Ukrajino je bitka za Evropsko unijo,” je dodal.

“Skupaj s svojimi zaveznicami v zvezi Nato in Evropski uniji ostro obsojamo rusko vojaško agresijo proti Ukrajini brez primere,” je danes preko Twitterja po agresiji Rusije nad Ukrajino kritično sporočil premier Janez Janša“Rusija mora takoj umakniti svojo vojsko in v celoti spoštovati ozemeljsko celovitost Ukrajine, kjer pa je treba vzpostaviti območje prepovedi preletov,” je poudaril.

Vlada se je sestala na zaprti seji
Janša je sporočil, da se je danes na zaprti seji sestala vlada, ki je razpravljala glede razmer, ki jih je povzročila agresija Rusije. Prav tako je sprejela tudi odločitve za potrditev aktualnih ukrepov zveze Nato in aktiviranje potrebnih dežurstev. S sklepi bo vlada v najkrajšem možnem času seznanila Odbora za obrambo in zunanjo politiko,” je še sporočil. 

Sodeč po napovedih naj bi se Janša danes udeležil kriznega sestanka voditeljev članic EU glede ukrajinske krize zaradi zaostrovanja varnostnih razmer. Posvetovanja pa potekajo tudi v okviru zveze Nato. Po ruskem napadu na Ukrajino so članice zveze Nato napovedale “dodatne korake” za okrepitev obrambe zaveznic, poroča STA. Kljub temu, da se je vojna pričela, pa se bo Janša po neuradnih informacijah vseeno odpravil v Kijev, če bo tako dopuščala varnostna situacija.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki