Janša ob polaganju temeljnega kamna za prizidek k otroški bolnišnici: “V zdravstvu je in bo ogromno vlaganj”

Datum:

Premier Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar sta danes v okviru obiska vlade v južnem delu osrednjeslovenske regije položila temeljni kamen za izgradnjo prizidka k Bolnišnici za otroke v Šentvidu pri Stični. Z njim bo bolnišnica dobila 71 dodatnih postelj in primerne prostore za zdravljenje otrok s kroničnimi boleznimi, sta poudarila.

                   

S prizidkom bo bolnišnica po besedah Poklukarja več kot podvojila svoje prostore. Trenutno ima namreč na voljo 2700 kvadratnih metrov prostorov, s prizidkom jih bo dobila dodatnih 3200.

 

Šlo bo za stavbo s štirimi nadstropji. V kleti bodo sodobna jedilnica in kuhinja, v pritličju oddelek s 16 posteljami in ambulantni del, v prvem in drugem nadstropju pa t. i. veliki oddelek in oddelek za pobolnišnično zdravljenje. V vsaki sobi bosta po dve postelji ter sanitarije s kopalnico. Slednje je po besedah Poklukarja izrednega pomena pri vseh programih, ki jih izvaja bolnišnica.

S temeljnim kamnom po besedah Janše začenjajo projekt, ki bo bolnišnici dal potrebne zmogljivosti in primerne prostore, da bo lahko izpolnjevala predpisane standarde. Do zdaj se namreč na tem področju ni vlagalo dovolj, je dejal. Zahvalil se je vsem, ki so kljub temu primerno skrbeli za otroke s kroničnimi boleznimi.

Projekt je vreden nekaj več kot 5,8 milijona evrov, od česar bo 5,5 milijona evropskih sredstev, preostanek pa bo dodala država. Sredstva so po besedah Janše zagotovljena. Nekaj težav je še z zemljišči, a predsednik vlade verjame, da jih bodo rešili v najkrajšem možnem času.

V nadaljevanju obiska vlade v južnem delu osrednjeslovenske regije si bo Janša ogledal gradnjo novega vrtca v Šentvidu pri Stični, nato sledi delovno kosilo z župani občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje in Vrhnika. Janša je še povedal, da je tokratni obisk zadnji regijski obisk vlade v tem mandatu.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...