Janša: POP TV šlamastično zavaja

Datum:

Volilne ankete bi morale karseda natančno odražati mnenje volivcev in volivk. V Sloveniji smo sicer navajeni, da te pogosteje skušajo kreirati javno mnenje, kot ga meriti. Zadnja anketa Mediane, ki je bila predstavljena na POP TV, kaže prav to. 

                   

“Ko POP TV šlamastično zavaja s pomočjo ankete Mediane. Zaradi Palestine naj bi se drastično povečala podpora Golobu, a podpora vladi naj bi hkrati padla. Pa neopredeljenih da je za 5% več kot pred mesecem? 2 tedna pred volitvami? Še voditelj je komaj obdržal resen obraz,” je anketo komentiral Janša. 

Zakaj so rezultati zadnje ankete šlamastični? Podpora Robertu Golobu naj bi se zvišala (drastično, za sedem mest) zaradi njegove napovedi priznanja Palestine. Zelo malo verjetno je, da je temu res tako. To bi namreč pomenilo, da je pomemben del slovenske družbe kratko malo pozabil na vse tegobe, ki jih Golobova vlada ne naslavlja zgolj zaradi omenjenega stališča. Rezultati Mediane hkrati nakazujejo, da je vprašanje palestinske državnosti eno ključnih vprašanj za slovenskega volivca.

Rezultat pa je dvoumen tudi zaradi še vedno trajajočega medsebojnega koalicijskega blatenja. Ravno v Golobovem kabinetu bi se naj skrival razlog, da do priznanja Palestine še ni prišlo.

Zadeva je nenavadna, kot je izrazil Janša, da je hkrati padla podpora celotni vladi. Kako je mogoče, da Golobu, ki zaenkrat še vedno omahuje s priznanjem, podpora zraste, celotni vladi, ki jo sestavljajo radikalni podporniki palestinske državnosti, pa pada?

In nenazadnje, po ustaljeni modrosti bi pričakovali, da se število neopredeljenih volivcev zmanjšuje s približevanjem volilnega dne. Neopredeljeni volivci namreč začnejo po naravni poti prehajati v en ali drug tabor.

Ljudje niso neumni …
“Pred volitvami želijo levi ustvarjalci mnenja na vse pretege prepričati volivce, da država ne potrebuje nujno potrebnih reform, ki so jih v Golobovi vladi sicer napovedovali, temveč nam do raja na zemlji manjka le še priznanje Palestine. Ljudje niso neumni in zmaga SDS na evropskih volitvah bo pokazala, da si Slovenci želimo in zaslužimo več. Zato #prEUdarno pod št. 2,” je komentiral Nejc Brence.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...