Janšo obiskal ameriški novinar; ob norostih levice napovedal, da bo junak in slovenski disident kmalu ponovno na čelu Slovenije

Datum:

Poljsko-ameriški raziskovalni novinar in ekonomist Matthew Tyrmand je z nekdanjim premierjem Janezom Janšo obiskal Bovec, ob čemer je poudaril, da je družba slovenskega disidenta in tako velikega človeka oziroma pravega junaka, izjemen privilegij. Izrazil je tudi svoje prepričanje, da bo sedanji vodja opozicije gotovo kmalu ponovno na čelu Slovenije, sploh glede na to, kako nori so slovenski levičarji. 

Matthew Tyrmand je sin znanega poljskega novelista, pisatelja in urednika ter protikomunističnega disidenta Leopolda Tyrmanda, ki je leta 1966 iz Poljske emigriral v ZDA – z Johnom A. Howardom je bil nato urednik protikomunističnega mesečnika Chronicles of Culture. Med drugim je napisal knjigo “Dnevnik 1954” kmalu po tem ko je pri reviji izgubil službo, ker je zavrnil objavo uradne različice osmrtnice Josifa Stalina, kot so jo narekovale poljske komunistične oblasti. Tyrmand in njegovi sodelavci so takrat prejeli “neuradno” prepoved dela v tiskanih medijih.

Po diplomi leta 2003 je Matthew svoja dvajseta leta preživel na Wall Streetu kot upravitelj portfelja hedge skladov, kjer je analiziral in trgoval z delnicami in izvedenimi finančnimi instrumenti na področju zdravstva in telekomunikacij. Leta 2011 je zapustil Wall Street in ustanovil lastno svetovalno podjetje za pomoč malim in srednje velikim podjetjem pri rasti poslovanja, leta 2013 pa se je pridružil novi organizaciji imenovani American Transparency z nalogo, da vso vladno porabo objavi na spletu v enem repozitoriju, imenovanem OpenTheBooks.com.

Odkar se je Matthew Tyrmand pridružil ustanovitelju in izvršnemu direktorju Adamu Andrzejewskemu, so njegove vloge obsegale odnose z javnostmi, sodelovanje z mediji, strategijo, analizo sodnih sporov, razvoj, oblikovanje koalicij in številne druge ad hoc odgovornosti. Aktiven je v poljski civilni razpravi in ​​kot vlagatelj zasebnega kapitala v srednji/vzhodni Evropi. Njegova kritika korupcije v poljski vladi in nacionalizacije zasebnega pokojninskega sistema je vzbudila veliko pozornosti v domačem tisku. Sredi leta 2014 se je pridružil upravnemu odboru Project Veritas (PV), potem ko je sodeloval z ustanoviteljem PV Jamesom O’Keefejem kot svetovalec pri zagotavljanju kontekstualiziranih podatkov o porabi v raziskavah Project Veritas. PV razkriva primere korupcije in nepoštenih praks v javnem življenju, novinarska besedila so  pogosto objavljena na portalu “Breitbart”.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...