JAVNO PISMO DIJAKA GIMNAZIJE BEŽIGRAD: Levičarji šolsko proslavo ob dnevu samostojnosti zlorabili za indoktrinacijo dijakov in demonizacijo SDS!

Datum:

Ker so se marsikje začele šolske božično-novoletne počitnice, so tudi po šolah v tem tednu imeli proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Tudi na Gimnaziji Bežigrad, od koder se nam je s pismom oglasil dijak.

                   

Kot piše, so včeraj, 21. decembra, tudi sami imeli proslavo za državni praznik. Letos so proslavo naravnali tudi na Ivana Cankarja, ob tem so uprizorili tudi dialog med Cankarjem in njegovo materjo. Tu pa se je začelo, saj je Cankarjeva mati Ivanu povedala, da so bile državnozborske volitve in da je zmagala SDS, sledile so ji LMŠ ter SD in Levica. “Ivan je vprašal mamo, ali je volila Levico; ker je ni, ji je to posredno očital. Vendar pa vemo, da je to le potvarjanje zgodovine in pa Cankarja, ki je bil zaveden Slovenec in nikoli ne bi podpiral idej Levice … Žalostno, kaj nam prodajajo. Očitno je bilo, da ima predstava izjemen politični pomen,” je v pismu zapisal dijak.

“Sledila je posredna kritika SDS, njeni volivci naj bi bili le manjšina, ki želi vladati proti večini, stranka naj namreč ne bi bila sposobna vladati in povezovati, temveč le govoriti. Levica pa je bila seveda zaradi prej naštetega edina opcija, ki ve, kako se stvarem streže. Sam sem takoj začutil močno politično vlogo, vendar je bila stvar kar močno skrita, zato sem šele po premisleku dojel, kam pes taco moli,” je še zapisal dijak in dodal, da je po pogovoru s sošolci, tudi tistimi, ki ne podpirajo SDS, ugotovil, da je večina mnenja, da taka politična scena ne sodi v šolski prostor. “Menijo tudi, da je Levica sponzorirala to predstavo,” je zapisal.

“Žalostno za tako elitno šolo, kot je Gimnazija Bežigrad, da se ukvarja z indoktrinacijo naših najstnikov. Menim, da šoli ostane le še to, da se odzove ter se javno opraviči in zaveže, da politična propaganda ni njena vizija prihodnosti. Poleg tega pa se vsak mesec plačuje šolski prispevek, ampak to danes je bilo pa preveč, za tako propagando naj jim plačujemo? Ne, hvala, staršem bom naročil, naj ne plačujejo več,” je svoje pismo končal dijak.

Demokracija.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...