Je krščanski duhovnik, ki naj bi ga ISIS križala na veliko noč, še vedno živ?

Datum:

Katoliški duhovnik iz Indije, ki so ga džihadisti ugrabili na začetku marca v Jemnu, naj bi bil živ. Novica je presenetila javnost, saj naj bi pripadniki Islamske države Toma Uzhunnalila križali na veliki petek. Sedaj so se pojavile informacije, da naj bi Uzhunnalila kmalu izpustili.

Indijskega krščanskega duhovnika Toma Uzhunnalila so džihadisti v domu starejših v mestu Aden v Jemnu ugrabili že pred enim mesecem.

Novico, da je duhovnik še živ, je potrdila tudi konferenca katoliških duhovnikov v Indiji (CBCI) na srečanju z indijskim zunanjim ministrom Sushmo Swarajem. 

V zameno želijo odkupnino
Kot je zagotovil Swaraj, se indijska vlada pogaja s teroristi in se na vse pretege trudi, da bi ji Uzhunnalila uspelo rešiti. Kot so dejali na duhovniški konferenci, potekajo z Islamsko državo pogajanja, preko katerih želijo zagotoviti varno vrnitev ugrabljenega duhovnika, poroča britanska spletna stran Express.

Med napadom, v katerem je bil Uzhunnalil ugrabljen, so pripadniki Islamske države v tamkajšnjem domu starejših ubili štiri nune, dve uslužbenki ter osem starejših prebivalcev. V videosporočilu so v zameno za duhovnika zahtevali visoko odkupnino.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...