Je sporni policist znani levičar, vse skupaj pa je bila dobro premišljena akcija krogov LMŠ?

Datum:

Je sporni policist znani levičar Sandi Seikha, vse skupaj pa je bila dobro premišljena akcija krogov LMŠ? Vse sledi kažejo, da naj bi bilo tako, ko sestavimo vse fakte. Policist, ki je s protestnikom, ki je bil na nezakonitem protestu, naredil selfie, namesto da bi ga popisal in oglobil, naj bi bil Sandi Sheikha, ki na Facebooku ne skriva, da obožuje Marjana Šarca in komunistične čase, manj pa je naklonjen desničarjem, saj ima očitno – glede na odškodninsko tožbo dr. Dimitrija Rupla – rad predvsem njihov denar.

Vse več se govori, da naj bi bil sporni policist, ki je, namesto da bi oglobil protestnika v prekršku, z njim raje naredil selfie, Sandi Sheikha. Še več, vse skupaj naj bi bila po podatkih novinarja Bojana Požarja dobro uglašena akcija s strani medijskega stratega LMŠ Mateja Špeharja, sicer tudi kandidata za poslanca na listi LMŠ, ki naj bi tudi posnel fotografijo in posnetek policista s protestnikom. “Je šlo za zrežirano politično igro, lansirano v medije?!” se sprašuje Požar. Ko se sestavijo vsi delci v puzzlu, pa to niti ni več špekuliranje, ampak vse bolj verjeten scenarij nastanka sporne fotografije in posnetka.

Zakon o organiziranosti in delu v policiji določa, da policist ne sme biti član politične stranke. Kaj pa, če ta odkrito simpatizira s točno določeno politično opcijo in se na Facebooku kiti celo z s prepoznavnim besedilom politične stranke? Sandi Sheikha je tako odkrito simpatiziral z LMŠ 19. oktobra 2017:

Policist Sandi Sheikha svoje politične pripadnosti ne skriva. Fotografijo je objavil 19. oktobra 2017 na svojem Facebook profilu, in sicer kot javno, zato jo lahko vidijo tudi tisti, ki s Sheikho niso prijatelji na FB. (Foto: Facebook)

Očitno je, da Sheikha svoje politične opredeljenosti oz. pripadnosti ne skriva. Fotografijo je na svojem Facebook profilu objavil kot javno, tako da jo lahko vidijo tudi tisti, ki s Sheikho na omenjenem družbenem omrežju niso prijatelji. Iz te objave lahko upravičeno sklepamo, da se zavzema za Šarca in ker imajo ti petkovi protesti jasen namen vreči aktualno vlado in njenega predsednika Janeza Janšo z mesta predsednika vlade, ne gre vleči druge vzporednice, kot da tudi sam policist podpira takšno početje. “Naključni” selfie tako, kot vse kaže, ni prav nič naključen.

Poleg tega je znano, da petkovi protesti niso neka naključna vstaja ljudstva, kot želijo prikazati nekateri večinski mediji in politiki, ki se skrivajo za tem. Konkretno, razkrili smo že, da za temi protesti stojijo Šarčeva LMŠ, Židanova SD in Meščeva Levica. Na proteste pa je odkrito vabil tudi Šarčev svetovalec Damir Črnčec, kar še dodatno potrjuje, da protesti niso spontan odziv državljanov, temveč dobro zrežiran dogodek s strani opozicije, ki nima poguma v Državni zbor vložiti konstruktivne nezaupnice, če jih že kaj moti pri Janševi vladi.

Sheikha pa očitno ni le častilec Marjana Šarca, ampak tudi rdeče zvezde. 25. maja 2015, prav tako javno, je objavil sledečo sliko:

Je policija res apolitična? Sandi Sheikha očitno podpira komunizem, ki ga je vsa Evropa obsodila kot uničujoč totalitarizem. Fotografijo je Sheikha javno, torej je dostopna vsem, ne le njegovim prijateljem na Facebooku, objavil 25. maja 2015. (Foto: Facebook)

Iz fotografije lahko upravičeno sklepamo, da se Sheikhi toži po starih “dobrih” komunističnih časih. Prav tako pa se očitno po takšnih časih toži nekaterim protestnikom, ki so se za udeležbo na protestu opremili z rdečo zvezdo in drugimi totalitarnimi simboli. Poslanec SD Marko Koprivc si je tako omislil kar majico krvavo rdeče barve s sliko Tita na prsih.

Foto: Družbena omrežja

In ne le to, Sheikha se očitno ne razume najbolje s tistimi, ki zagovarjajo drugačno politično opcijo, kot jo on sam. Ena od njegovih žrtev je bil namreč dr. Dimitrij Rupel, ki je za PortalPlus povedal, da je občutil sovraštvo s strani omenjenega policista, in si “kljub svoji državljanski nekaznovanosti in prometni neomadeževanosti očitno prislužil zaradi svojih akademskih in političnih dejanj v preteklosti” šikaniranje. Kot je razvidno iz preteklih objav, je dr. Rupla ustavil Sheikha in ker je imel dr. Rupel ob sebi hudo bolno soprogo, si je želel, da policist postopek čim prej zaključi. “Problem vidim v tem, da mi je policist na pamet pripisal, da nisem privezan z varnostnim pasom in da sem alkoholiziran. Oboje se je izkazalo kot napačno.”

Vendar Sheikha ni bil zadovoljen le s takim razpletom in s šikaniranjem, ki ga je izvajal nad dr. Ruplom, kasneje je namreč dr. Rupla še tožil. “Kar navaja Sheikha o svojem trpljenju in duševnih težavah, je velika farsa, ki naj bi iz rablja naredila žrtev, iz žrtve pa zločinca,” je novembra 2018 pojasnil Rupel. Sheikha je od dr. Rupla sicer zahteval 2500 evrov odškodnine, pri tem pa ga je podprl sedanji poslanec v Evropskem parlamentu Milan Brglez.

Vir: družbena omrežja

Barbara Majdič

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali vlado vodi kar generalna sekretarka Svobode?!

V javnosti že dlje časa krožijo ugibanja o dejanski...

Tajkuni Alenke Bratušek lupijo Slovence – do kdaj še?

"Ona igra ključno vlogo. Če bi ona dala usmeritev,...

Bo nova tehnologija ustavila Sorosovo vplivanje na predsedniške volitve v ZDA?

AllSides Technologies, Inc., podjetje za tehnološke rešitve, ponuja rešitev...

V čem je razlika?

Že zelo zgodaj v mojem ne ravno kratkem življenju,...