Je tudi vam suša uničila pridelek?

Datum:

Dolgotrajna suša v letošnjem letu in predvsem poletju je pustila neugodne posledice predvsem na kmetijskih izdelkih.

                   

Občina Trbovlje zato poziva oškodovance, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2022, da lahko škodo prijavijo na predpisanem obrazcu (Obrazec 2 – dostopen na spletni povezavi https://www.gov.si/assets/organi-v-sestavi/URSZR/Datoteke/Ocenjevanje-skode-po-naravnih-nesrecah/Ocena-skode-v-tekoci-kmetijski-proizvodnji-na-pridelkih-povzrocene-po-naravni-nesreci.pdf).

Škodo naj prijavijo le tisti, ki so vpisani v register kmetijskih gospodarstev oz. imajo številko KMG-MID in so dejansko utrpeli škodo zaradi suše. Navedene površine in kulture morajo biti skladne s podatki v subvencijski vlogi oz. z zadnjim izpisom iz registra kmetijskih gospodarstev, če vloga v letošnjem letu ni bila oddana.

Izpolnjene in podpisane obrazce morate oddati na naslov: Občina Trbovlje, Mestni trg 4, 1420 Trbovlje, najkasneje do srede, 21. septembra 2022.

Če imate še kakšna vprašanja ali potrebujete še kakšne dodatne informacije, pa lahko  lahko pokličete gospoda Luko Sladiča na telefonsko številko 03 77 79 915 ali ga kontaktirate prek elektronske pošte [email protected]

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...