Je Vlada RS sploh naklonjena nuklearki JEK2?

Datum:

Na nedavni debati o gradnji drugega bloka nuklearne elektrarne je državna sekretarka na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo Tina Seršen dejala, “da bi se mogoče morali odločiti za dolgoročno rabo jedrske energije in pustiti odprto ali je to JEK2, kot ga imamo predstavljenega, ali pa je to nova jedrska tehnologija”.

                   

Kot poroča 24ur se je na te besede na svojem Twitter profilu odzval nesojen mandatar KUL in avtor vladne študije o morebitnem novem nacionalnem letalskem prevozniku Jože P. Damijan: Očitno je, da ‘pristojni’ del vlade ni naklonjen JEK2. Očitno je, da je več strateške vizije in zrelosti glede energetike na desnem političnem polu. In očitno je, da je potrebna politična sprememba, če želimo varnejšo prihodnost. Čeprav v desno.” P. Damijan je kasneje svoj zapis izbrisal.

Na 24ur so objavili še odziv Gibanja Svoboda, ki obvladuje energetski resor, in sicer da je premier Golob večkrat zagotovil, da Slovenija je in bo jedrska država in da od tega ni odstopanja. Da pa je okoli 8 milijardni projekt treba natančno preračunati.

Moje Podravje

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...