Joe Biden ne izključuje možnosti omilitve kazni za obsojenega sina

Datum:

Bela hiša medijev je sporočila, da ameriški predsednik Joe Biden svojega sina Hunterja, ki je obsojen nezakonitega nakupa pištole, ne bo pomilostil, a ne izključuje možnosti, da bi zanj zahteval nižjo kazen.

                   

Joe Biden, ki je v sredo odpotoval na vrh sredine sedmih držav v Italiji, od obsodbe svojega sina ni odgovarjal na nobeno vprašanje novinarjev, a je v njegovem imenu govorila tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre. Ta je potrdila, da Biden ne razmišlja o pomilostitvi, vendar ni izključena zahteva za nižjo kazen.

Sin ameriškega predsednika Hunterja Bidena je bil v torek obsojen zaradi treh kaznivih dejanj. Predsednik Joe Biden je že pred obsodbo poudaril, da o pomilostitvi sina ne razmišlja, Hunter pa že razmišlja o pritožbi.

Medtem ko predsedniška pomilostitev oprosti obsojenca vseh krivd za njegov zločin, omilitev ohrani obsodbo nedotaknjeno, a zmanjša kazen. Ameriška okrožna sodnica Maryellen Noreika še ni določila datuma izreka kazni, a 54-letnemu Hunterju grozi do 25 let zapora in 750 tisoč dolarjev kazni, poroča USA today.

Lovec v Joeju Bidnu (Foto: epa)

Kljub vsem predstavljenim dokazom, ki so bili vidni tudi javnosti, Joe Biden še vedno verjame, da je Hunter v tej zgodbi “žrtev” sodnega sistema. Izjavil je celo, da je nanj ponosen, čeprav je Biden znan po svoji “problematičnosti”, o tem pa si lahko več preberete tukaj.

Po razsodbi je predsednik Biden izdal pisno izjavo, v kateri je dejal, da “bo sprejel izid tega primera in bo še naprej spoštoval sodni postopek, a ne bo odgovarjal na nobeno osebno vprašanje od obsodbe naprej“.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...