Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Datum:

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je sporočil, da dobiva grožnje s smrtjo in to iz Slovenije, česar ni pričakoval.

“Dobro jutro Slovenija, dobivam prve grožnje s smrtjo. Upal sem, da jih bom dobil od drugod, a nikoli ne veš …”, je na družbeni platformi X zapisal judovski rabin David Belman, šokiran nad očitnim antisemitizmom, ki je na njegovo žalost močno prisoten tudi v Sloveniji.

Ob novici, da je Iran napadel Izrael s brezpilotnimi letali, je Belman komentiral naslov novice, ki jo je ob tem objavila državna televizija, in sicer je zapisal: “Novice na slovenski državni TV: “Iran poslal brezpilotna letala in rakete v Izrael. Veste – sliši se kot humanitarna pomoč”. Bil je kritičen do pristranskega poročanja državne televizije, a se rabin ne zaveda, da je pristranskost poročanja modus operandi nacionalne RTVS, sploh odkar je ta “depolitizirana”.

Na njegov zapis se je vsul plaz komentarjev, med njimi je bilo najti tudi grožnje s smrtjo, nad katerimi je bil šokiran: “Dobro jutro, Slovenija, dobivam prve grožnje s smrtjo. Upal sem, da jih bom dobil od drugod, a nikoli ne veš …”

“Tudi ti prideš na vrsto”; “In pol se javljaš, potem ko ste zmasakrirali 13k+ nedolžnih otrok. Svinja sionistična”; “@khamenei_ir  (Ali Khamenei) samo daj mi ukaz in žrtvoval bom to kíke v imenu Wotana”. Kike je etnična žaljivka za Juda.

Na vprašanja, ali namerava grožnje prijaviti policiji, je rabin zapisal, da bi bila to “potrata časa”.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...