Junak pa tak

Datum:

Slovenski “heroj” tranzicijske levice Ivan Gale je na sodišču dosegel poravnavo v postopku zoper Zavod za blagovne rezerve. Prejel bo 50 tisoč evrov bruto, pod pogojem, da stroške postopka poravna sam in pod pogojem, da se bo odrekel vsem nadaljnjim tožbam zoper Zavod za blagovne rezerve. Če bi Ivan Gale res tako prepričljivo verjel v svoj prav, se ne bi “prodal”.

Pred letom dni heroj, danes pa že pozabljeni Ivan Gale je bil v tožbi zoper svojega nekdanjega delodajalca – Zavodom za blagovne rezerve. Z njimi se je pogajal za denarno odškodnino oziroma odpravnino, poznan je bil tudi po udeležbi na protivladnih protestih. V nadaljevanju je bilo celo pričakovati, da bo svojo prepoznavnost preko medijev izkoristil za gradnjo svoje politične kariere, a očitno njegova propaganda ni dovolj dobro delovala.

Gale je na Zavodu za blagovne rezerve pred meseci prejel izredno odpoved, med drugim mu je bilo očitano nezakonito prisluškovanje, izredno odpoved pa je prejel zaradi domnevnega ponarejanja listin. Na zavodu za blagovne rezerve so mu očitali tudi sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavi zaščitne opreme, neustrezno komunikacijo z mediji ter splošno zanemarjanje delovnih dolžnosti.

V ovadbi je navedeno, da je Ivan Gale nezakonito prisluškoval svojemu direktorju Antonu Zakrajšku in posnetek tudi zlorabil (Foto: STA)

V nadaljevanju je s pomočjo ustanovil center za zaščito žvižgačev, ki je bil premišljeno ustanovljen eno leto po Galetovem “razkritju afere” okoli nabav zaščitne opreme, Center za žvižgače sta ustanovila nekdanji zaposleni na Zavodu za blagovne rezerve Ivan Gale in Inštitut za skladnost in etiko poslovanja (EISP). Zastopnica Galetovega zavoda je Andrijana Bergant, tudi direktorica EISP. Eden bistvenih organov zavoda je predstavljen Odbor za zaščito žvižgačev. Osrednji trije predstavniki so vplivna sociologinja in filozofinja levih akademskih misli Renata Salecl, sindikalist Goran Lukič in odvetnik Peter Čeferin, oče danes bolj poznanih sinov Aleksandra in Roka Čeferina.

Gale je bil celo ovaden, a so očitno želeli postopek rešiti po mirni poti
Na sodišču je vložil postopek zoper svojega delodajalca, saj je bil kot pravnik na Zavodu za blagovne rezerve Republike Slovenije zadolžen za sklepanje milijonskih pogodb, odgovoren pa je bil za nakup spornih ventilatorjev bellavista 1000, zaradi česar je izgubil službo in bil celo ovaden. Prav tako javnosti ni nikoli pojasnil, zakaj je podpisal pogodbo o preplačanih maskah in to po tem, ko je že dobil ukaz, da se ne kupuje več za vsako ceno. Kot je že pred časom navajal urednik in novinar Bojan Požar, pa naj bi zaradi določenih zapisov na različnih portalih zahteval odškodnino denarja, v višini 15 tisoč evrov, Požar pa je omenjena dejanja označil za izsiljevanje. Kot je celo izpostavil Gale sam, je s tožbo grozil tudi Požarju.

Foto: Pixabay

Po poročanju Požarja pa je Galetu je vseeno uspelo doseči svojo pravico v sporu s svojim nekdanjim delodajalcem in dosegel poravnavo v višini, za kar bo prejel 50 tisoč evrov bruto, pod pogojem, da bo sam plačal stroške postopka, odpovedati pa se je moral vsem tožbam zoper Zavod za blagovne rezerve. “No, toliko o njegovem strašnem žvižgaštvu,” je dejal.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

V Krško prihajajo kandidati za evropske poslance

Kot na svoji Facebook strani obvešča Mestni odbor SDS...

Zaključena preiskava umora moškega, ki je bil umorjen in najden v gozdu

Gorenjski policisti so bili v ponedeljek, 8. aprila 2024,...

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...