Južnokorejci zahtevajo odstop predsednice, ki je povezana s šamanskim kultom

Datum:

“Park Geun-hye! Danes! Odstopi! Takoj! Odstopi! Sedaj!” so včeraj zvečer vpili južnokorejski protestniki v prestolnici Seul, s čimer so izrazili svojo zahtevo za odhod njihove predsednice, katere šamanska prijateljica se je protipravno vmešavala v državne notranje zadeve. 

                   

Skoraj 1 milijon protestnikov se je včeraj v južnokorejski prestolnici Seul zbralo na protestih proti njihovi predsednici. Vendar pa je Park Geun-hye že zavrnila svoj odstop s političnega položaja, navkljub obtožbam, da se je njena prijateljica vmešavala v državne zadeve.

Na protestih tudi otroci in invalidi
Protestniki so na svojem shodu prižigali svečke in korakali po mestnih ulicah. Na protestnem shodu so se zbrale celo družine z majhnimi otroci, pa tudi protestniki na invalidskih vozičkih. Shod je sicer potekal brez kakšnih večjih nemirov, kar se razlikuje od nekaterih prejšnjih zborovanj.

Dogodek varovalo kar 25.000 policistov
Policija sicer navaja mnogo manjšo število udeležencev v protestu, in sicer le okoli 250.000, kar se močno razlikuje od ocen organizatorjev dogodka. Pri ohranjanju javnega miru je sicer sodelovalo okoli 25.000 policistov, policijski avtobusi in tovornjaki pa so zablokirali poti, ki vodijo do predsedniške Modre hiše.

Za prihod na dogodek porabil kar 7 ur vožnje
Protestniki so poleg sveč med svojim shodom nosili tudi transparente z napisi, da pozivajo predsednico k odstopu. Nezadovoljni ljudje so sicer pripotovali na dogodek iz vse države. Eden izmed protestnikov je za svojo pot do južnokorejske prestolnice porabil kar 7 ur vožnje. Državnica naj bi bila sicer na svojem položaju še eno leto, preden se ji izteče mandat. Sicer gre že za tretji vikend protestov v tej državi, odkar je južnokorejska predsednica priznala svojo napako, kar pa je le še podžgalo jezo ljudi. Predsednica naj bi sicer protipravno ravnala, ko je sprejela nasvet svoje šamanske prijateljice, ki nima nobene uradne funkcije v državi.

Predsednica je povezana s šamani
Omenjena predsednica je odpustila nekaj svojih svetovalcev. Prijateljica predsednice je sicer obtožena zlorabe moči in goljufije. Domneva se, da je želela prijateljica izsiliti donacije od velikih podjetij, kot je Samsung, za neprofitne fundacije, ki jih je ustvarila in koristila za osebne namene. Oče prijateljice naj bi bil mentor predsednice ter ustanovitelj obskurne verske sekte, ki se imenuje Cerkev večnega življenja, šlo naj bi za šamanski kult.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...