Kadirov v Ukrajini izgubil “brata”

Datum:

Čečenski voditelj in Putinov zvesti podpornik Ramzan Kadirov prosi Ukrajino za informacije o pogrešanem svaku, ki je hkrati tudi njegova desna roka, drugi najmočnejši posameznik v Čečeniji. Adam Delimhanov naj bi bil namreč ranjen, ko so kijevske sile prodrle na rusko okupirano ozemlje. Kadirov je na svojem telegramu objavil sporočilo, da je “izgubil svojega dragega brata, ki se mu ne oglaša”.

                   

Svak čečenskega voditelja Ramzana Kadirova sicer poveljuje ruskim silam, ki se borijo v Ukrajini, in je pogrešan v akciji. V izjavi, objavljeni na Telegramu, je dejal, da je izgubil komunikacijo s svojim svakom Adamom Delimhanovom, potem ko je Ukrajina zadela vrsto ruskih položajev, medtem ko so sile Kijeva okrepile svojo protiofenzivo na jugu in vzhodu države.

“Ne morem stopiti v stik z Adamom Delimhanovom,” je zapisal Kadirov. “Prosim ukrajinsko obveščevalno službo, da zagotovi informacije o natančnih lokacijah in položajih, ki so bili napadeni, da bom lahko našel svojega dragega svaka.”

Televizijski kanal Zvezda, ki ga upravlja rusko obrambno ministrstvo, je pred tem poročal, da je bil Delimhanov ranjen v Ukrajini. Kadirov svak namreč poveljuje enotam severnokavkaške veje Rosgvardije, ruske nacionalne garde, ki so bile močno vpletene v obsežno invazijo na Ukrajino. 53-letnik je tudi poslanec ruskega parlamenta iz vladajoče stranke Vladimirja Putina Enotna Rusija, saj se je pred tem v vojni, ki je sledila razpadu Sovjetske zveze, boril skupaj s čečenskimi separatisti.

Medtem pa ukrajinske sile pravijo, da so po ostrih bojih na celotni frontni črti osvobodile več vasi v regiji Doneck na jugovzhodu države. Namestnica obrambnega ministra Kijeva Hanna Maliar pa je dejala, da je napredek počasen in da se vojaki borijo za vsak meter ozemlja. “Sovražnik dela vse, da bi obdržal zavzete položaje,” je dejala.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...