Kaj prvaki KUL menijo o Kordiševi “odcepitvi od Jugoslavije” in “kapitalistični kontrarevoluciji”?

Datum:

Vem, da noben novinar ne bo vprašal, zato sprašujem jaz. A je uradno stališče stranka Levica, da je bil projekt neodvisne Slovenije “odcepitev” in da je šlo za “kapitalistično kontrarevolucijo”? Sprašujem za levo sredino, kamor vas mediji vztrajno predalčkajo,”  se je odzval Mitja Iršič iz službe za odnose z javnostmi Ministrstva za kulturo. No, prvake KUL smo vprašali na Nova24TV, vendar so se zavili v molk, skrajna Levica pa je še vedno predstavljena kot partner “levosredinske” koalicije KUL. 

Ob dnevu samostojnosti in enotnosti se spominjamo časa, ko smo si edinokrat v zgodovini kot narod sodbo napisali sami. Na najbolj demokratičen način – na plebiscitu o samostojnosti Slovenije – je namreč okoli 95 odstotkov ljudi pritrdilno odgovorilo na vprašanje: “Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?”

Očitno pa to ni nikakor po volji stranki Levica, konkretneje poslancu Mihi Kordišu, ki si želi, da bi Slovenija še vedno obstajala v okviru nekdanjega režima, kjer bi bila socializem in revščina za vse, razen za peščico prvorazrednih. “Odcepitev Slovenije od Jugoslavije je bila kapitalistična kontrarevolucija ali, dragi narod, nategnili so te. 

Poslanec skrajne Levice Kordiš o “odcepitvi od Jugoslavije” in “kapitalistični kontrarevoluciji”. (Foto: Facebook)

 Socialno pravičnosti in solidarnost smo zamenjali za razvojno, zdravstveno, stanovanjsko, skrbstveno in socialno krizo le zato, da je peščica nesramno obogatela, establishment pa to danes proslavlja kot – samostojnost in enotnost,” je na družabnem omrežju Facebook zapisal poslanec Levice. Vsem predsednikom (oziroma koordinatorju) opozicije Kul smo ob tej priložnosti poslali vprašanje o njihovem stališču v zvezi s spornim zapisom poslanca Kordiša. Zanimalo nas je, kaj menijo o “odcepitvi od Jugoslavije” in “kapitalistične kontrarevolucije” glede na to, da jih osrednji mediji ves čas umeščajo na “levo sredino”.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...