Kako deluje logika levice – koruptivni posamezniki dobivajo dobre službe in ogromne vsote denarja

Datum:

Milan M. Cvikl, eden od velikih akterjev Velikega poka se bo potegoval za mesto viceguvernerja Banke Slovenije. Človek, ki ima 650.000 evrov kreditov in je izvajalcem del na svoji vili dolžan 52.000 evrov, bi sedaj rad bil eden od vodilnih na Banki Slovenije. Ampak ker je v Sloveniji vse mogoče, se to lahko celo zgodi.

                   

V Sloveniji danes govorimo o dveh velikih bančnih “ropih” slovenskega državnega premoženja. Gre za to, da so iz bank nezakonito odtekala sredstva, nato pa so bile te banke dokapitalizirane z denarjem davkoplačevalcev. Sedaj pa bi rad na mesto regulatorja slovenskega bančnega sistema prišel človek, ki čez in čez smrdi po korupciji.

Afera Patria ga je izstrelila med zvezde
Ko omenjamo korupcijo pri Cviklu, lahko najprej pomislimo na afero Patria, po kateri je ta politik zacvetel, vsaj kar se tiče njegove kariere. Za svojo vlogo, ki jo je odigral pri lažnivi inkriminaciji Janeza Janše, je prejel izjemno nagrado. Bil je imenovan na Evropsko računsko sodišče, kjer je mesečno prejemal okoli 20.000 evrov plače. Na tem mestu je zaslužil krepko čez milijon evrov, ima pa probleme z malo več kot 50.000 evri, ki jih mora plačati izvajalcem.

Sedaj pa bi rad človek, ki je soodgovoren za eno največjih kršitev človekovih pravic v zgodovini Slovenije, sedel v vodstvu Banke Slovenije. Človek, ki ima večji kredit, kot znaša znesek, ki ga normalen človek zasluži v celem življenju. Človek, ki je med drugim poskrbel za to, da je demokratični standard v naši državi popolnoma na psu. Res, Milan Cvikl je zgled, kako ravnati v Sloveniji, da prideš do dobro plačane službe.

Kakšno sporočilo dajejo levičarji državljanom
Slovenija se že tako spopada s črno in sivo ekonomijo. Spopada se z apatijo volivcev in s 300.000 ljudmi, ki živijo pod pragom revščine. A v svetu visoke politike leve provenience je stanje drugačno. Koruptivni in lažnivi posamezniki za svoje “družbenopolitično” delo prejemajo enormne zneske ali pa dobro plačane službe.

S tem nam, državljanom, sporočajo samo eno. V Sloveniji boste uspešni in bogati, če boste lagali, kradli in se izogibali predpisom. In to je glavni problem Cviklovega morebitnega imenovanja na to delovno mesto. Seveda pa bodo mediji polni puhlic o tem, kako je on najboljši in strokovni kandidat, ker je služboval na Evropskem računskem sodišču in ima kot tak kompetence za to delo. Seveda jih ima, če hočemo dovoliti še tretji bančni rop državljanov Republike Slovenije.

Namesto da bi se v Sloveniji spodbujalo podjetnost, inovativnost in tekmovalnost, se spodbuja klientelizem, korupcijo in kriminal. Spodbuja se nesposobne, a koruptivne posameznike. Spodbuja se kapitalizem po meri socialistov. In zato smo tam, kjer smo. Vsi aspekti države so prepredeni s kadri udbomafijskega omrežja, vse odločitve so dogovorjene na kavah v Zvezdi, vlada pa nam nesposobna vlada, ki je le lutka močnih igralcev iz ozadja. In primer Milana Cvikla samo potrjuje naslednjo trditev. Živimo v mafijski državi.

A. R.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...