Kako levičarski propagandisti zlorabljajo jezik

Datum:

Raba jezika in opredelitev pojmov sta zelo pomembni. Levičarji to obvladajo. So vrhunski jezikovni propagandisti, ki zaradi svojih posebnih interesov dajejo besedam in pojmom povsem nov pomen. In prav nič jih ne moti, da vsakokrat zaidejo v protislovja. Pomembno je, da njihov jezik pride do ušes in vpliva na zmotno razmišljanje ljudi. “Če misel kvari jezik, lahko tudi jezik kvari misel,” je ugotovil že George Orwell.

Zadnji primer je povsem svež. Zadnji poskus posilstva na zelenici sredi Ljubljane bi ostal neopažen, če ne bi v nekatere medije zašle neuradne informacije. Ko je policija potrdila, da sta Maročana poskusila spolno zlorabiti žensko, to ni bilo opredeljeno kot “poskus posilstva”. Medijski mainstream se je zatekel k policijski definiciji, da sta migranta “na tleh zadrževala žensko”.

Človek se mora zelo potruditi, da bi artikulirano dojel, kaj pomenijo te besede. Ampak za levičarje je to logično. Če bi uporabili jasne besede, kar “poskus posilstva” je, bi bilo to v navzkrižju z njihovo migrantsko agendo, ki pravi, da v Slovenijo prihajajo od vojne “travmatizirani begunci”, ki so tarča desničarjev. Njihova demonizacija bi javno mnenje obrnila proti njim. Tega ne želijo, ker imajo od migrantske problematike finančne koristi.

Nejasen jezik, ki pripelje do zamegljene definicije sicer jasnega pojma, je za levico koristen pri doseganju njihovih pokvarjenih ciljev. Da sta migranta poskusila posiliti žensko, je dejstvo. Ker ga niso mogli zanikati, so ljudem sporočili, da sta “na tleh zadrževala žensko”, kar je zloraba definicije “poskusa posilstva” in zloraba jezika.

Tako so levičarski politiki, nevladne organizacije in prevladujoči mediji v Sloveniji največji povzročitelji jezikovne manipulacije, ki vpliva na miselne procese njihovih poslušalcev. Predvsem je taka zloraba nevarna, ker sili k sklepanju, da ilegalne migracije niso varnostno tveganje. In ko bodo naslednjič neko mater ali dekle obkolili migranti, bo zaradi pokvarjenosti levičarskega jezika mislila, da jo bodo samo “zadrževali na tleh”. Spoznanje resnice utegne biti zelo kruto.

Jože Biščak

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...