Kako vroče vam bo z Juretom Ferjanom, najmlajšim voditeljem Nove24TV?

Datum:

Mlad. Drzen. Neusmiljen. Najmlajši član voditeljske ekipe Jure Ferjan je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist. Zanima ga družbeno politično dogajanje, doma in v tujini. Je brez dlake na jeziku, javno nastopanje mu ni tuje. Ali ga ima kamera rada, pa boste presodili sami.

                   

Kaj je tvoja sanjska služba?
Če nekaj počneš z veseljem, če si vztrajen in pripravljen na nenehno učenje, potem je sanjskih služb več. Sooblikovati slovenski medijski prostor, biti objektiven in hkrati kritičen je izziv, ki ga moja nova služba, ki je lahko sanjska, tudi predstavlja.

Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv

Zakaj si se odločil za delo na televiziji?
V informacijah je moč! Državljanke in državljani naše mlade države si zaslužijo prave informacije. Izziv TV-voditelja sem zato sprejel z velikim veseljem in tudi odgovornostjo, da sooblikujem ta projekt, s katerim bomo povečali pluralnost slovenskega medijskega prostora. Čas je že, da gledalci končno dobijo široko sliko aktualnega družbenega in političnega dogajanja.

Kateri je tvoj najljubši film ali TV-serija?
Lahko bi rekel, da je prav gledanje filmov ena izmed mojih skritih strasti. Težko je izbrati najboljšega, a vseeno bi se odločil za film “Tengo ganas de ti” in serijo “Friends.”

Kako preživljaš prosti čas? Kateri so tvoji hobiji?
Ja, prosti čas je res redka dobrina, zadnje mesece je bolj oz. zgolj služba in študij … Ko mi nekako le uspe pobegniti od obveznosti in najti nekaj prostih trenutkov, jih najraje preživim z družino in prijatelji. Ni ga čez dober pogovor v še boljši družbi, dobri partiji taroka, ob priliki pa tudi kakšen biljard ali kino.

Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv

Katera je tvoja sanjska potovalna destinacija?
Ta trenutek bi me prepričala Avstralija, za kakšen daljši dopust, sicer pa Slovenije in njenih lepot ne bi zamenjal. Majhna, ampak čudovita je naša domovina. Sen, ki so ga naši predniki lahko le sanjali, živimo mi in to šteje največ.

Kaj je prvo, kar opaziš na ženski?
Iskrice v očeh in energijo, ki jo izžareva.

Ali si želiš otroke in koliko bi jih imel?
Seveda si želim ustvariti družino in imeti otroke – to je nekaj najlepšega, kar se ti v življenju lahko zgodi. Zavedam se tudi odgovornosti, ključen je topel dom, poln ljubezni in medsebojnega spoštovanja – to je tista prava družina. 

Ko je bil Jure še "Jurček". Foto: osebni arhiv.
Ko je bil Jure še “Jurček”. Foto: osebni arhiv.

Zaključna misel ali življenjski moto …
“Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu” (Gandhi) in “Kar te ne ubije, te utrdi” (Nietzsche).

Vsak dan se poskušam ravnati po teh dveh načelih. Včasih mi uspe, drugič ne, a nikoli ne bom odnehal. Prepričan sem, da na koncu prav z vztrajnostjo in upanjem pridemo do cilja, pravega cilja.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...