Kanglerju nezakonito prisluškovali

Datum:

V nadaljevanju sojenja nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju zaradi domnevno sporne dodelitve občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježoviti je sodnica Sonja Kranjc izločila nezakonite prisluhe. 

Kot je poudarila sodnica Kranjčeva, so navodila Vrhovnega sodišča RS o izločitvi prisluhov jasna in jim ne namerava nasprotovati. Tožilstvo je tako ostalo brez ključnih dokazov, ki so na prvem sojenju povzročili precej nemirov.

Napovedano še eno zaslišanje
Na prihodnji obravnavi namerava sodišče ponovno zaslišati direktorico javnega sklada Tanjo Vindiš Furman, ki je bila prav tako med obtoženimi v istem primeru, a jo je odnesla z oprostilno sodbo. Sojenje bo dokončano še pred novim letom.

Vrhovno sodišče je bilo jasno
Ker je v isti zadevi Vrhovno sodišče sodbo, na podlagi katere je bil Kangler obsojen na sedem mesecev zapora, razveljavilo, je Kanglerjev zagovornik Marko Bošnjak dejal, da “njegovemu klientu ni mogoče očitati sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, pač pa kvečjemu zlorabo uradnega položaja, a v tem primeru prisluhov ni dovoljeno uporabiti”.

Težave s pričami
Po težavah s pričami, ki jih sodnica prejšnji teden ni dočakala, so se danes štiri priče le oglasile. Pripomnile so, da niso bile vabljene primerno in pravočasno, zato ne odobravajo pripomb sodišča, ki so se pojavile v medijih.

Vodja službe za stanovanjske zadeve na stanovanjskem skladu Anita Vuksanovič je zatrdila, da se postopek dodelitve stanovanja Ježoviti ni v ničemer razlikoval od preostalih postopkov. Ježovita pa je pojasnila, da s Kanglerjem ni bila v nobenih odnosih, ki bi jih omogočili kakršnokoli korist.

Odvetnik Bošnjak osupel nad vodenjem postopka
Bošnjak je nasprotoval širjenju obtožnice zaradi pričanja Vindiš Furmanove, saj je že prejšnji sodnik odločil, da se domneva, da je bilo stanovanje kupljeno prav za Ježovito, ne sme uporabljati. Ker je tožilki Saši Lutarič v spis uspelo vložiti dokumente nepremičninske agencije, ki vsebujejo podatke o nakupu stanovanja, je odvetnik Bošnjak temu nasprotoval in bil nad takšnim vodenjem postopkov zoper Kanglerja osupel. Zahteval je seznanitev s temi dokumenti in ponovno zaslišanje Vindiš Furmanove.

M. P., STA

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...