Kazahstan – v napadu na policijsko postajo ubiti trije policisti in dva civilista

Datum:

V Kazahstanski gospodarski prestolnici Almaty so bili v včerajšnjem napadu na policijsko postajo in sedež kazahstanskih posebnih enot ubiti trije policisti in dva civilista.

                   

Moška napadalca sta včeraj dopoldne napadla policista, ki je stražil policijsko postajo, ga ubila in mu odvzela orožje, nato sta ubila še dva policista. Še najmanj sedem policistov je ranjenih. Policisti so oba napadalca ujeli. Eden od prijetih je 27-letni moški, ki je med drugim osumljen, da je čez vikend ubil žensko. Podrobnosti o drugem napadalcu še niso znane.

Kazahstansko notranje ministrstvo je po napadu sprožilo obsežno protiteroristično operacijo, ki se je medtem že končala. 

Kazahstan pretreslo več nasilnih incidentov
Kazahstan je v zadnjih mesecih pretreslo več nasilnih incidentov, nazadnje v začetku junija, ko so napadalci blizu meje z Rusijo najprej ubili tri civiliste, nato pa so napadli še vojaško oporišče in ubili tri vojake. Predsednik države Nursultan Nazarbajev je tedaj napadalce označil za pripadnike radikalnih verskih skupin in dejal, da so delovali po navodilih iz tujine.

Kazahstan se je po razpadu Sovjetske zveze uspel izogniti konfliktom, ki so pretresali nekatere druge bivše sovjetske republike. A v zadnjem času je zaradi vse slabših gospodarskih razmer, ki so posledica padca cen nafte na svetovnem trgu, začelo naraščati nezadovoljstvo med prebivalci večinsko muslimanske države.

I.K.,STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....