Kdo je povabil Janeza Pogorelca na kongres SDS? Predsednica NSi se je opravičila, pooblastila ni nikogar

Datum:

Stranka SDS je objavila, da so na včerajšnjem kongresu gostili več programsko sorodnih strank in da je predsednica NSi Ljudmila Novak svojo navzočnost opravičila, vendar pa ni pooblastila nobenega, ki bi jo nadomeščal. “Kdo je naknadno pooblastil Janeza Pogorelca, nam ni znano,” so zapisali v izjavi za javnost.

Na včerajšnjem 11. kongresu Slovenske demokratske stranke se je zbralo skoraj tisoč delegatov ter domačih in tujih gostov. Znano je, da je na kongres želel priti tudi vidni član stranke NSi, sicer eden najglasnejših kritikov stranke SDS in njenega predsednika, Janez Pogorelec, vendar pa ga niso spustili v kongresno dvorano, saj ni imel ustreznega povabila. Na kongres je bila sicer povabljena predsednica NSi Ljudmila Novak, ki se ga zaradi romanja v Fatimo ni udeležila, v svojem opravičilu pa ni navedla nobene zamenjave, kar je razvidno iz njenega dopisa.

“K udeležbi na kongresu smo povabili tudi predsednike programsko sorodnih strank iz slovenskega političnega parketa. Našemu povabilu so se odzvali predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc, predsednik Slovenske ljudske stranke mag. Marko Zidanšek in predsednik Nove ljudske stranke Slovenije Željko Vogrin. Predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak je svojo prisotnost opravičila, a kot je razvidno iz priloženega dokumenta, ni za svoje zastopanje pooblastila nikogar. Kdo je naknadno pooblastil Janeza Pogorelca, nam ni znano,” so zapisali v stranki SDS.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...