Kdo od znanih Bistričanov, Poljčančanov, Oplotničanov in Makolčanov podpira kandidaturo mag. Karmen Furman?

Datum:

Do državnozborskih volitev nas loči le še nekaj dni in vse stranke pospešeno prepričujejo še neopredeljene volivce. V slovenskobistriškem okraju, ki združuje občine Slovenska Bistrica, Poljčane, Oplotnica in Makole, so se nekateri vplivneži že javno opredelili in dali jasno vedeti, koga bodo obkrožili 3. junija. Med podporniki mag. Karmen Furman najdemo kar nekaj znanih Štajercev, med njimi župane, podžupane, podjetnike, prepoznavne upokojence in druge.

                   

Če želi kandidat uspeti na volitvah, je pomembno, da ga podpira in mu zaupa širša javnost in ne le nekaj posameznikov. Glas vplivneža šteje enako, kot glas vsakega izmed državljanov, ki ima volilno pravico. Je pa res, da če uspešni ljudje v kandidatu prepoznajo pozitivno osebo, je to lahko zgolj dobra referenca, da se jim pridružijo še ostali neopredeljeni.

Vplivneži se zavedajo, da če želi nekdo zastopati interese svojih krajev, potrebuje za to znanje in razumevanje delovanja lokalnega okolja, potrebuje delovne izkušnje na vodilnih delovnih mestih, zaupanje sodelavcev ter zaupanje ljudi z dolgoletnimi izkušnjami v politiki in gospodarstvu. Pomembna je povezanost med predstavniki lokalnega okolja, Ljubljano in Brusljem ter da je na koncu za uresničitev zadanih nalog v državnem zboru potrebna tudi politična stranka, ki ima tradicijo, strokovni svet, realni program, izkušnje in razumevanje za lokalna okolja.

Mag. Karmen Furman pri kandidaturi od štirih občin, ki sestavljajo okraj, podpirata župan g. Stanislav Kovačič (Občina Poljčane), župan g. Franc Majcen (Občina Makole), podžupan g. Žarko Furman (Občina Slovenska Bistrica) in nekdanji župan g. Vladimir Globovnik (Občina Oplotnica). Kandidaturo sta podprla tudi dolgoletni poslanec državnega zbora v slovenskobistriškem okraju g. Jožef Jerovšek (poslanec DZ RS 1996–2014) ter evropska poslanka ga. Romana Tomc.

  

Poleg omenjenih političnih podpornikov so mag. Karmen Furman izrekli podporo tudi uspešni oplotniški podjetnik g. Viljem Strnad, makolski občinski svetnik g. Zdravko Krošl, nekdanji direktor največjega podjetja v širšem bistriškem okolju, podjetja Impol, mag. Jože Kavkler (danes upokojenec) ter drugi podjetniki, obrtniki in predstavniki različnih društev.

  

Navedeni so prepoznali kvaliteto kandidatke za državnozborske volitve mag. Karmen Furman, ki je nadpovprečno izobražena, ima akademsko znanje (pred kratkim je izdala svojo prvo strokovno knjigo na področju pogodbenosti javnih uslužbencev), delovne izkušnje na vodilnih delovnih mestih (zadnjih 7 let opravlja delovno mesto direktorice občinske uprave) ter pozna razmere – potrebe lokalnega okolja in odnos oziroma delovanje države do teh lokalnih okolij.

Po več obiskih v krajih Slovenska Bistrica, Poljčane, Oplotnica in Makole to kvaliteto kandidatke prepozna vedno več ljudi, ki se hkrati zavedajo dejstva, da če želijo imeti ponovno poslanca v državnem zboru RS in s tem glas v hramu demokracije za njihove kraje, je potrebno preprečiti drobljenje glasov izpred 4 let, ko je slovenskobistriški okraj ostal brez poslanca, in voliti taktično, da zopet ne ostanejo brez glasu v državnem zboru in v deprivilegiranem položaju v Ljubljani.

Z leve proti desni: Franc Majcen, Vladimir Globovnik, Stanislav Kovačič, Žarko Furman, mag. Karmen Furman, Romana Tomc in Jožef Jerovšek
mojepodravje.si

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...